Facts & Figures

Nederlandse machinebouwers zijn wereldmarktleider in de agri & food sector. Wereldwijd investeren drank- en voedingsmiddelenproducenten jaarlijks zo’n €36 miljard in nieuwe machines en proceslijnen om voedingsmiddelen schoon te maken, te bereiden, te conserveren en te verpakken (UNCTAD, Rabobank, 2016). Nederland is als nummer 3 exporteur van machines voor de wereldwijde voedingsindustrie een belangrijke speler.

5.1 miljard

De totale omzet van de GMV-leden is jaarlijks €5.1 miljard.

6-8% R&D

Van de omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe producten, technologieën, machines en systemen voor een duurzamere voedselproductie.

8600 werknemers

Het aantal mensen (in FTE’s) die werkzaam zijn binnen de GMV-leden.

90% export

GMV leden zijn voornamelijk actief op de buitenlandse markt.

De AgriFoodTech sector in één oogopslag

Wist je dat de Nederlandse agrarische sector relatief de laagste impact heeft op het milieu van alle landen in de wereld én dat de verspilling van vast voedsel bij huishoudens maar liefst 41,2 kilo per persoon per jaar is? De AgriFoodTech sector is een dynamische sector en dat zie je terug in de cijfers. Het AgriFoodTech Platform heeft alle feiten en cijfers van de sector in kaart gebracht in de Snapshot 2019: de sector in één oogopslag.

Download snapshot

Onze leden

GMV, de club voor AgriFood machinebouwers, is trots op dat zij 70 machinebouwers vertegenwoordigt in Nederland. De leden variëren van grote multinationals tot aan MKB bedrijven en start-ups. GMV leden zijn actief in verschillende subsectoren, zoals meat, feed, dairy, bakery, vegetables, packaging en nog veel meer.

Ook lid worden?

Spreekt deze missie jou aan en ben je ook graag onderdeel van deze club? Als GMV verwelkomen we altijd nieuwe enthousiaste bedrijven.

Ga naar lidmaatschap

Filter

Search members

Supply Chain
Technology
Sub-sector

GMV leden in het nieuws

Leden
Nieuws

19/08/2019

1 minuut lezen

Flowwrapper met robotica

Bosch Packaging Technology introduceert een flowwrapper met robotica tijdens de International Baking Industry Expo (2019)

Lees verder
Leden
Nieuws

05/08/2019

1 minuut lezen

De slachtmachine vertelt hoe betrouwbaar het vlees is

Het FD heeft een artikel gepubliceerd over GMV-lid Marel en de mogelijkheden met data voor het slachten het verwerken van dierlijke proteïne.

Lees verder
Leden
Nieuws

01/07/2019

1 minuut lezen

Van Aarsen en Geelen Counterflow winnen innovatie award

GMV leden Van Aarsen en Geelen Counterflow hebben tijdens de Victam International allebei een innovatie award gewonnen. In de categorie Animal Feed & Nutrition haalde Van Aarsen met de Hot Start Stoommixer de prijs binnen. Geleen Counterflow won de award voor de Counterflow Cooler plus. 

Lees verder
Leden
Nieuws

01/04/2019

1 minuut lezen

Appelmoes challenge

GMV lid Verhoeven Oss organiseerde een appelmoes challenge voor een groep havisten van het Titus Brandsma Lyceum. Het bedrijf is actief bezig met het promoten van techniek onder basisschool kinderen, middelbare scholen, mbo's en hbo's. 

Lees verder
Leden
Nieuws

14/02/2019

2 minuten lezen

Bodec bundelt krachten met ANDRITZ

GMV leden Bodec en ANDRITZ gaan structureel samenwerken. Samen zullen ze de ANDRITZ Gouda vacuüm walssdroger verder ontwikkelen.

Lees verder