Facts & Figures

Nederlandse machinebouwers zijn wereldmarktleider in de agri & food sector. Wereldwijd investeren drank- en voedingsmiddelenproducenten jaarlijks zo’n €36 miljard in nieuwe machines en proceslijnen om voedingsmiddelen schoon te maken, te bereiden, te conserveren en te verpakken (UNCTAD, Rabobank, 2016). Nederland is als nummer 3 exporteur van machines voor de wereldwijde voedingsindustrie een belangrijke speler.

5 miljard

De totale omzet van de GMV-leden is jaarlijks ruim €5 miljard.

6-8% R&D

Van de omzet wordt geïnvesteerd in nieuwe producten, technologieën, machines en systemen voor een duurzamere voedselproductie.

8600 werknemers

Het aantal mensen (in FTE’s) die werkzaam zijn binnen de GMV-leden.

90% export

GMV leden zijn voornamelijk actief op de buitenlandse markt.

De AgriFoodTech sector in één oogopslag

Wist je dat de Nederlandse agrarische sector relatief de laagste impact heeft op het milieu van alle landen in de wereld én dat de verspilling van vast voedsel bij huishoudens maar liefst 41,2 kilo per persoon per jaar is? De AgriFoodTech sector is een dynamische sector en dat zie je terug in de cijfers. Het AgriFoodTech Platform heeft alle feiten en cijfers van de sector in kaart gebracht in de Snapshot 2019: de sector in één oogopslag.

Download snapshot

Onze leden

GMV, de club voor AgriFood machinebouwers, is trots op dat zij ruim 60 machinebouwers vertegenwoordigt in Nederland. De leden variëren van grote multinationals tot aan MKB bedrijven en start-ups. GMV leden zijn actief in verschillende subsectoren zoals de vlees, diervoeding, zuivel, bakkerij, groente & fruit en verpakkingsindustrie.

Ook lid worden?

Spreekt deze club jou aan en ben je er ook graag onderdeel van? Als GMV verwelkomen we altijd nieuwe enthousiaste bedrijven.

Ga naar lidmaatschap

Filter

Search members

Supply Chain
Sub-sector
Technology

GMV leden in het nieuws

GMV-lid Aris heeft in samenwerking met Botany een nieuw digitaal insectendetectiesysteem ontwikkeld genaamd Cirillo. Het systeem is in staat om de verschillende stadia van het ongedierte nauwkeurig te identificeren, waardoor de populatieontwikkeling op gewassen kan worden gemodelleerd. Lees verder

Lees verder
Leden
Nieuws

27/08/2020

2 minuten lezen

Reintjes Systems ontwikkelt automatische kratten uitvouwmachine

Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler.

Lees verder

GMV-lid Vencomatic heeft een nieuwe oplossing voor de pluimveestal ontwikkeld. De 1 tier Bolegg Gallery is een zeer compact systeem dat geschikt is voor kleinere stallen en lagere stallen.

Lees verder
Leden
Nieuws

01/05/2020

3 minuten lezen

Het digitaliseren van werkinstructies vermindert fouten

Niemand vindt grote mappen vol papieren werk instructies en procedures fijn om mee te werken. Daan Assen en Willemijn Schneyder, de oprichters van het softwarebedrijf SwipeGuide, lossen dit op met visuele en slimme werkinstructies op de smartphone, tablet of smartglasses. Lees het interview met dit nieuwe GMV start-up lid actief in de voedingsmiddelenindustrie

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2020

1 minuut lezen

LEAF – een nieuwe verticale verpakkingsmachine

Op de FruitLogistica heeft GMV-lid GKS Packaging een nieuwe verpakkingsmachine voor het gebruik van papier geïntroduceerd. De LEAF machine is de eerste verticale machine ontworpen voor het produceren van papieren zakken bestaande uit materiaal dat 100% recyclebaar en composteerbaar is

Lees verder
Leden
Nieuws

31/01/2020

1 minuut lezen

TOP ontwikkelt tech-platform voor melkveehouders

TOP uit Wageningen heeft een technologieplatform ontwikkeld waarmee melkveehouders flessen melk van individuele koeien kunnen gaan verkopen. Met de technologie kan melk van individuele koeien veilig gepasteuriseerd en in flessen afgevuld worden. Consumenten kunnen sinds kort melk van hun eigen favoriete koe kopen bij de Albert Heijn

Lees verder
Leden
Nieuws

29/11/2019

1 minuut lezen

Het automatisch reinigen van spiraaltorens

Kaak Group heeft een systeem ontworpen voor het automatische reinigen (CIP) van spiraaltorens. De apparatuur kan worden gebruikt voor het spoelen, schuimen en aanbrengen van ontsmettingsmiddelen.

Lees verder
Leden
Nieuws

30/09/2019

1 minuut lezen

Marel doet mee aan de Innovation Makers AgriFood

Hoe kunnen Virtual & Augmented Reality worden ingezet zodat een dagelijkse Boeing 737 vlucht overbodig wordt? Marel Poultry doet mee aan de Innovation Makers Agrifood georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met partners als het AgriFoodTech Platform. Studenten en net afgestuurde jong professionals kunnen zich aanmelden om mee te doen met deze challenge.

Lees verder
Leden
Nieuws

19/08/2019

1 minuut lezen

Flowwrapper met robotica

Bosch Packaging Technology introduceert een flowwrapper met robotica tijdens de International Baking Industry Expo (2019)

Lees verder