JBT Food & Dairy Systems

Former Stork Food & Dairy Systems’ main activities are the development, production and supply of integrated processing and filling lines for the dairy, juice, food processing and pharmaceutical (neutraceutical) industries. Since 2015 the company has been acquired by JBT Corporation. JBT Food & Dairy Systems has over 90 years experience of helping customers improving the quality and shelf life of their food products through effective processing and packaging solutions. Not only by just building machines, but also by offering marketing solutions that make a product stand out from the crowd. It has solutions for extended shelf life and ambient shelf stable products. Their range includes pasteurizers, sterilizers, bottle blow molders and hygienic and aseptic fillers for bottles.

Website

Sub-sector

convenience foods & beverages

dairy

fruits & vegetables


Supply chain

processing

storage & distribution

wholesale, retail & food services


Technology

baking

cooling & freezing

cutting & slicing

evaporation

filling

mixing

storage

transportation

Leden in het nieuws

Vanaf deze maand verwelkomen wij ZTI Smart Machines als nieuw lid van GMV. Als brancheorganisatie zetten we ons in voor een toekomstbestendige, slimme en duurzame agrofoodketen – en daar past ZTI perfect bij. Hun innovatieve oplossingen op het snijvlak van techniek en voedselverwerking dragen bij aan efficiëntere en mensvriendelijkere processen in de keten.

Lees verder →
Leden
Nieuws

03/02/2022

1 minuut lezen

Nieuws van de leden: De Klokslag

Digital Twins hebben voor machinebouwer De Klokslag de toekomst. Met simulatiesoftware van Siemens konden zij samen met industrieel automatiseerder GAIN en een storing in de productielijn van een klant oplossen zonder de productie te hoeven stilleggen.

Lees verder →
Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder →