Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

Leden

2021, 04 oktober

1 minuut lezen

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer doen zij microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Geavanceerde röntgentechnologie
Marel zet in op de industriestandaard in de detectie van harde voedselverontreinigingen, zoals bot en metaal. Hun SensorX Magna trim-inspectiesysteem maakt gebruik van röntgentechnologie om botfragmenten en andere harde materialen in pluimvee, vlees en vis automatisch te detecteren en af ​​te wijzen, terwijl ook de opbrengst wordt gemaximaliseerd om verspilling te verminderen en de winst te vergroten.

Traceerbaarheidssoftware
Innova Traceability-software biedt een compleet overzicht van de reis van voedsel van bron tot schap. Het hebben van een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem helpt om de risico’s van voedselcontaminatie sterk te verminderen, de merkreputatie te beschermen, naleving van de regelgeving te garanderen en de voorraad effectief te beheren.

Bron: https://marel.com/en/about-marel/demo-centers/innovation-centers

 

 

Meer nieuws

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder

Klaas Fuite van Bakkerij Fuite liet met zijn bijzondere verhaal zien dat samenwerken vanuit openheid en vertrouwen kan leiden tot grootse resultaten, zowel op het gebied van verbinden in de keten als op het gebied van duurzaamheid. Bakkerij Fuite is de broodleverancier van technologiebedrijf Picnic. Tussen de bedrijven is een hechte en open samenwerking, zo delen ze onder andere veel data met elkaar. Klaas Fuite is altijd bezig te kijken hoe zaken efficiënter en duurzamer geproduceerd kunnen worden.

Lees verder