Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

Leden

2021, 04 oktober

1 minuut lezen

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer doen zij microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Geavanceerde röntgentechnologie
Marel zet in op de industriestandaard in de detectie van harde voedselverontreinigingen, zoals bot en metaal. Hun SensorX Magna trim-inspectiesysteem maakt gebruik van röntgentechnologie om botfragmenten en andere harde materialen in pluimvee, vlees en vis automatisch te detecteren en af ​​te wijzen, terwijl ook de opbrengst wordt gemaximaliseerd om verspilling te verminderen en de winst te vergroten.

Traceerbaarheidssoftware
Innova Traceability-software biedt een compleet overzicht van de reis van voedsel van bron tot schap. Het hebben van een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem helpt om de risico’s van voedselcontaminatie sterk te verminderen, de merkreputatie te beschermen, naleving van de regelgeving te garanderen en de voorraad effectief te beheren.

Bron: https://marel.com/en/about-marel/demo-centers/innovation-centers

 

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder