Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

Leden

2021, 04 oktober

1 minuut lezen

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer doen zij microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Geavanceerde röntgentechnologie
Marel zet in op de industriestandaard in de detectie van harde voedselverontreinigingen, zoals bot en metaal. Hun SensorX Magna trim-inspectiesysteem maakt gebruik van röntgentechnologie om botfragmenten en andere harde materialen in pluimvee, vlees en vis automatisch te detecteren en af ​​te wijzen, terwijl ook de opbrengst wordt gemaximaliseerd om verspilling te verminderen en de winst te vergroten.

Traceerbaarheidssoftware
Innova Traceability-software biedt een compleet overzicht van de reis van voedsel van bron tot schap. Het hebben van een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem helpt om de risico’s van voedselcontaminatie sterk te verminderen, de merkreputatie te beschermen, naleving van de regelgeving te garanderen en de voorraad effectief te beheren.

Bron: https://marel.com/en/about-marel/demo-centers/innovation-centers

 

 

Meer nieuws

Leden
Nieuws

22/05/2024

1 minuut lezen

6 Juni | Kennissessie Hygiëne en EMC in de elektrotechniek

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder