Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

Leden

2021, 04 oktober

1 minuut lezen

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer doen zij microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Geavanceerde röntgentechnologie
Marel zet in op de industriestandaard in de detectie van harde voedselverontreinigingen, zoals bot en metaal. Hun SensorX Magna trim-inspectiesysteem maakt gebruik van röntgentechnologie om botfragmenten en andere harde materialen in pluimvee, vlees en vis automatisch te detecteren en af ​​te wijzen, terwijl ook de opbrengst wordt gemaximaliseerd om verspilling te verminderen en de winst te vergroten.

Traceerbaarheidssoftware
Innova Traceability-software biedt een compleet overzicht van de reis van voedsel van bron tot schap. Het hebben van een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem helpt om de risico’s van voedselcontaminatie sterk te verminderen, de merkreputatie te beschermen, naleving van de regelgeving te garanderen en de voorraad effectief te beheren.

Bron: https://marel.com/en/about-marel/demo-centers/innovation-centers

 

 

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/07/2023

1 minuut lezen

Save The Date | 2 oktober 2023 Normen-Dag 2.0: Hygiëne

In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

14/06/2022

1 minuut lezen

Terugblik Captains of Processing Dinner 12 mei 2022

In de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/04/2022

2 minuten lezen

Nieuw lid: SMC

SMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs  en techniekdocenten.

Lees verder