Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

Leden

2021, 04 oktober

1 minuut lezen

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer doen zij microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Geavanceerde röntgentechnologie
Marel zet in op de industriestandaard in de detectie van harde voedselverontreinigingen, zoals bot en metaal. Hun SensorX Magna trim-inspectiesysteem maakt gebruik van röntgentechnologie om botfragmenten en andere harde materialen in pluimvee, vlees en vis automatisch te detecteren en af ​​te wijzen, terwijl ook de opbrengst wordt gemaximaliseerd om verspilling te verminderen en de winst te vergroten.

Traceerbaarheidssoftware
Innova Traceability-software biedt een compleet overzicht van de reis van voedsel van bron tot schap. Het hebben van een betrouwbaar traceerbaarheidssysteem helpt om de risico’s van voedselcontaminatie sterk te verminderen, de merkreputatie te beschermen, naleving van de regelgeving te garanderen en de voorraad effectief te beheren.

Bron: https://marel.com/en/about-marel/demo-centers/innovation-centers

 

 

Meer nieuws

Leden
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder

Het Sustainable Food Initiative organiseert, samen met Universiteit Utrecht, op 11 november de inspiratiesessie ‘Inclusive Food Transition: Health, governance and circular economy’.

Lees verder
GMV
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

Matchmaking Day WUR

28 oktober 2021 werd er door de Wageningen University & Research (WUR) een Matchmaking Day Sustainability georganiseerd. Om ons aan te passen aan klimaatverandering, deze te voorkomen of de negatieve gevolgen ervan te beperken, is een transitie richting een circulaire en klimaatrobuuste samenleving noodzakelijk. De ambitie staat en is door WUR vormgegeven in het kennisbasisprogramma 'Circulair en Klimaatneutraal'.

Lees verder