Helia Biomonitoring develops a sensor technology for the real-time monitoring of critical molecular parameters in industrial food processes, such as secondary metabolites, anti-nutritional factors, toxins, separation parameters, nutrients, fermentation products, allergens, etc. Concentrations are in the mg/mL to pg/mL range. The sensors can be applied for continuous monitoring, closed-loop control, and optimization of industrial processes
Door innovatie kan het gebruik van schaarse hulpbronnen zoals water en energie worden verminderd en dierenwelzijn, voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bevorderd. Met behulp van o.a. een 'sustainability innovation scorecard' zet GMV-lid Marel als wereldwijde leverancier van hoogtechnologische voedselverwerkingsoplossingen in op CO2-neutraliteit ruim voor 2050.
Lees verder →Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken.
Lees verder →Suikerbieten als duurzame energiebron voor de toekomst! GMV-lid bedrijf Bodec werkte aan de verdere optimalisatie van het zogenoemde Betaprocess, een innovatieve techniek waarmee suikerbieten rechtstreeks kunnen worden omgezet in o.a. bio-ethanol
Lees verder →