Top

The privately owned company TOP BV is founded in 2005 by Bert Tournois, Frank Giezen, Herman Feil and Wouter de Heij as practical development and innovation spin-off from Wageningen UR. TOP BV is part of the successful TDI incubator (founded in 1999) that has initiated more than 35 start-ups and successful joint ventures (e.g. Ojah, Phytonext, Pascal Processing, Thatchtec and Phycom). TOP B.V. works for the food industry and its suppliers like equipment manufacturers worldwide. Boosting your company’s profits, practical innovation and improving the quality of your (new) products are their priorities. To achieve this ultimate goal they apply the latest scientific and technical know-how. Their team is specialized in full NPD, engineering and the use of novel mild preservation technologies like HPP (pascalisation), PEF (PurePulse), AMAP, RF (Radio Frequent) and PATS. Other topics are bio cascading, novel extraction methods, all-natural reformulations and structuring of (plant) proteins. They have filed and thus own multiple patents and continue to re-invest in R&D projects.

Website

Sub-sector

convenience foods & beverages


Supply chain

processing


Technology

drying

mild preservation

pasteurization

Leden in het nieuws

Leden
Nieuws

30/09/2019

1 minuut lezen

Marel doet mee aan de Innovation Makers AgriFood

Hoe kunnen Virtual & Augmented Reality worden ingezet zodat een dagelijkse Boeing 737 vlucht overbodig wordt? Marel Poultry doet mee aan de Innovation Makers Agrifood georganiseerd door de Provincie Noord-Brabant in samenwerking met partners als het AgriFoodTech Platform. Studenten en net afgestuurde jong professionals kunnen zich aanmelden om mee te doen met deze challenge.

Lees verder →
Leden
Nieuws

19/08/2019

1 minuut lezen

Flowwrapper met robotica

Bosch Packaging Technology introduceert een flowwrapper met robotica tijdens de International Baking Industry Expo (2019)

Lees verder →
Leden
Nieuws

05/08/2019

1 minuut lezen

De slachtmachine vertelt hoe betrouwbaar het vlees is

Het FD heeft een artikel gepubliceerd over GMV-lid Marel en de mogelijkheden met data voor het slachten het verwerken van dierlijke proteïne.

Lees verder →