The privately owned company TOP BV is founded in 2005 by Bert Tournois, Frank Giezen, Herman Feil and Wouter de Heij as practical development and innovation spin-off from Wageningen UR. TOP BV is part of the successful TDI incubator (founded in 1999) that has initiated more than 35 start-ups and successful joint ventures (e.g. Ojah, Phytonext, Pascal Processing, Thatchtec and Phycom). TOP B.V. works for the food industry and its suppliers like equipment manufacturers worldwide. Boosting your company’s profits, practical innovation and improving the quality of your (new) products are their priorities. To achieve this ultimate goal they apply the latest scientific and technical know-how. Their team is specialized in full NPD, engineering and the use of novel mild preservation technologies like HPP (pascalisation), PEF (PurePulse), AMAP, RF (Radio Frequent) and PATS. Other topics are bio cascading, novel extraction methods, all-natural reformulations and structuring of (plant) proteins. They have filed and thus own multiple patents and continue to re-invest in R&D projects.
Door innovatie kan het gebruik van schaarse hulpbronnen zoals water en energie worden verminderd en dierenwelzijn, voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bevorderd. Met behulp van o.a. een 'sustainability innovation scorecard' zet GMV-lid Marel als wereldwijde leverancier van hoogtechnologische voedselverwerkingsoplossingen in op CO2-neutraliteit ruim voor 2050.
Lees verder →Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken.
Lees verder →Suikerbieten als duurzame energiebron voor de toekomst! GMV-lid bedrijf Bodec werkte aan de verdere optimalisatie van het zogenoemde Betaprocess, een innovatieve techniek waarmee suikerbieten rechtstreeks kunnen worden omgezet in o.a. bio-ethanol
Lees verder →