Top

The privately owned company TOP BV is founded in 2005 by Bert Tournois, Frank Giezen, Herman Feil and Wouter de Heij as practical development and innovation spin-off from Wageningen UR. TOP BV is part of the successful TDI incubator (founded in 1999) that has initiated more than 35 start-ups and successful joint ventures (e.g. Ojah, Phytonext, Pascal Processing, Thatchtec and Phycom). TOP B.V. works for the food industry and its suppliers like equipment manufacturers worldwide. Boosting your company’s profits, practical innovation and improving the quality of your (new) products are their priorities. To achieve this ultimate goal they apply the latest scientific and technical know-how. Their team is specialized in full NPD, engineering and the use of novel mild preservation technologies like HPP (pascalisation), PEF (PurePulse), AMAP, RF (Radio Frequent) and PATS. Other topics are bio cascading, novel extraction methods, all-natural reformulations and structuring of (plant) proteins. They have filed and thus own multiple patents and continue to re-invest in R&D projects.

Website

Sub-sector

convenience foods & beverages


Supply chain

processing


Technology

drying

mild preservation

pasteurization

Leden in het nieuws

Leden
Nieuws

03/02/2022

1 minuut lezen

Nieuws van de leden: De Klokslag

Digital Twins hebben voor machinebouwer De Klokslag de toekomst. Met simulatiesoftware van Siemens konden zij samen met industrieel automatiseerder GAIN en een storing in de productielijn van een klant oplossen zonder de productie te hoeven stilleggen.

Lees verder →
Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder →
Leden
Nieuws

02/08/2021

1 minuut lezen

Op weg naar duurzame verpakkingen

'Minder, dunner en innovatiever' dat is de aanpak van GMV-lid Syntegon als het gaat om de (voedsel) verpakkingen van morgen. Samen met verpakkingsontwerpers, materiaalspecialisten en voedselproducenten zetten zij in op een transitie naar duurzaam verpakken. Lees meer over deze aanpak

Lees verder →