Marel’s ambities richting een duurzame toekomst

Leden

2021, 31 maart

1 minuut lezen

Door innovatie kan het gebruik van schaarse hulpbronnen zoals water en energie worden verminderd en dierenwelzijn, voedselveiligheid en traceerbaarheid worden bevorderd.  In de hele waardeketen stimuleert en promoot GMV-lid Marel het meest efficiënte gebruik van hulpbronnen om de impact op het milieu te minimaliseren en prioriteit te geven aan milieubescherming bij voedselverwerking. Als wereldwijde leverancier van hoogtechnologische voedselverwerkingsoplossingen zet het bedrijf in op CO2-neutraliteit ruim voor 2050.

Met behulp van een ‘sustainability innovation scorecard’ wordt het innovatieteam van Marel gestimuleerd om zich te concerteren op het verbeteren van duurzaamheid in de voedselwaardeketen. In 2020 werd 96% (2019: 87%) van alle nieuwe innovatieprojecten die werden goedgekeurd voor verdere ontwikkeling beoordeeld volgens de duurzaamheidsscorekaart in de haalbaarheidsfase. Om de openbaarmaking van klimaatgerelateerde risico’s en kansen te verbeteren, heeft Marel zich er ook toe verbonden de aanbevelingen van de Task Force on Climate-Related Financial Disclosure (TCFD) te integreren in haar klimaatrisicorapportage voor 2021.

Meer informatie over de duurzaamheidsaanpak van Marel

Bron: Marel (2021)

 

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder