Terugblik GMV Ledenevent

2015, 01 december

2 minuten lezen

IMG_0372Afgelopen donderdag 26 november vond het GMV ledenevent plaats. We waren te gast bij 3M in Delft, waar ‘innovatie’ verheven is tot ‘core business’. Een mooie locatie dat aansluit bij de thema’s waar de GMV zich het komende jaar mee bezig wil houden. Tijdens de besloten ledenvergadering werden de plannen voor het komende jaar toegelicht. Hieruit werd duidelijk dat GMV veel ambities heeft. De belangrijkste zijn: groei van de vereniging, delen van en elkaar inspireren met kennis, NL positioneren als ‘foodshowroom’ en nog veel meer.
20151126_151113Inspiratie op locatie werd verzorgd door een welkomstpresentatie van Eric Verhimst, die de 55 aanwezigen kon vertellen hoe 3M zich bezig houdt met innovatie in de machinebouw. Een aantal technieken werd tijdens de rondleiding specifiek toegelicht aan de hand van experimenten en voorbeelden.

 

De middag werd afgesloten met inspiratiesessies op de thema’s Lean Manufacturing, Modulaire Machinebouw en Hygiënisch Ontwerpen. Deze sessies waren niet alleen toegankelijk voor de eigen leden van GMV, maar voor iedereen in de sector die mee wilde praten. Bij Lean Manufacturing werden de kansen van dit concept toegelicht. Bij Modulaire Machinebouw ging om het uitwisselen van kennis en ervaring. Met name op het gebied van kennis, was behoefte aan meer. De wens voor verdieping is neergelegd, waarmee het thema een vervolg gaat krijgen. Het NZO heeft in de workshop hygiënisch ontwerpen een uitdaging geformuleerd om met behulp van technologie bioactieve stoffen van contaminanten in de zuivel te scheiden. De belangrijkste conclusie is dat met name in de processen nog wel wat verbeteringen mogelijk zijn. Onderzocht wordt of dit in kleiner verband concreter gemaakt kan worden.

Presentaties:

  1. 20151126 Hygienisch Ontwerp Margreet Hovenkamp NZO
  2. 20151126 Hygienisch Ontwerp Kasper Hettinga Wageningen UR
  3. 20151126 Modulair bouwen Frank Fraanje – CSI
  4. 20151126 Modulair bouwen Wim Beeftink – Marel
  5. 20151126 Lean Manufacturing Rogier Venteville FME

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder