Zo’n 60 vertegenwoordigers uit de Agri, Food en Tech sector kwamen op 15 juni bij FME bij elkaar om te inspireren, geïnspireerd te worden en te discussiëren over de technologieën van de toekomst in de agri en food sector.
Inmiddels is HighTech to Feed The World een begrip geworden in de sector. Het programma ondersteunt innovaties en identificeert kansrijke ontwikkelingen. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land dat vernieuwende technologie ontwikkelt om de agri en food sector te optimaliseren. Om deze positie te behouden zullen we nieuwe dingen moeten blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen komen het best tot stand in een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid.
Tijdens de bijeenkomst bleek dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap nog wel voor verbetering vatbaar is. Er waren meer wetenschappers dan ondernemers aanwezig. Een gemiste kans wellicht voor de ondernemers die er niet waren. Juist voor hen liggen er (business-) kansen in nieuwe ontwikkelingen.
Om voorop te blijven lopen, moeten we vernieuwen. Zo wordt ook de matrix dat dient als basis voor het programma vernieuwd. Frans Kampers (Wageningen UR) gaf een toelichting op deze vernieuwde matrix.
In pitches werden alle nieuwe onderwerpen gepresenteerd en kon er worden gediscussieerd om met elkaar te kijken waar de kansen en ook soms valkuilen verwacht worden. Hieronder een overzicht van de sprekers en de presentaties.
HT2FtW van 1.0 naar 2.0, wat is er nieuw? Frans Kampers – WUR
Precision Fenotypering: Rick van de Zedde – WUR
Wereldwijd toepasbare adaptieve kasconcepten: Jouke Campen – WUR
Nieuwe agrarische systemen en mechatronica: Wopke van der Werf – WUR
Voedselverspilling: Toine Timmermans – WUR
Precision farming: Corne Kempenaar – WUR
Food processing: Atze Jan van der Goot – WUR
Last mile / logistieke concepten: Rob Broekmeulen – TU/e
Internet of Things (IoT): Krijn Poppe – WUR
Personalized nutrition: Pieter DeBrouwer TNO
Data driven innovation: Matthijs Vonder – TNO
Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!
Lees verderGMV heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.
Lees verderWil jij leren hoe je apparatuur en processen kwalificeert en valideert volgens GMP-normen? Of werk je al met commissioning-, kwalificatie- en validatieprotocollen en wil je je kennis verdiepen? Dan is deze praktijkgerichte training precies wat je zoekt!
Lees verder