CTO conferentie Ht2FtW 2.0

2017, 27 juni

2 minuten lezen

Zo’n 60 vertegenwoordigers uit de Agri, Food en Tech sector kwamen op 15 juni bij FME bij elkaar om te inspireren, geïnspireerd te worden en te discussiëren over de technologieën van de toekomst in de agri en food sector.

Inmiddels  is HighTech to Feed The World een begrip geworden in de sector.  Het programma ondersteunt innovaties en identificeert kansrijke ontwikkelingen. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land dat vernieuwende technologie ontwikkelt om de agri en food sector te optimaliseren. Om deze positie te behouden zullen we nieuwe dingen moeten blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen komen het best tot stand in een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid.

Tijdens de bijeenkomst bleek dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap nog wel voor verbetering vatbaar is. Er waren meer wetenschappers dan ondernemers aanwezig. Een gemiste kans wellicht voor de ondernemers die er niet waren. Juist voor hen liggen er (business-) kansen in nieuwe ontwikkelingen.

Om voorop te blijven lopen, moeten we vernieuwen. Zo wordt ook de matrix dat dient als basis voor het programma vernieuwd. Frans Kampers (Wageningen UR) gaf een toelichting op deze vernieuwde matrix.

In pitches werden alle nieuwe onderwerpen gepresenteerd en kon er worden gediscussieerd om met elkaar te kijken waar de kansen en ook soms valkuilen verwacht worden. Hieronder een overzicht van de sprekers en de presentaties.

HT2FtW van 1.0 naar 2.0, wat is er nieuw? Frans Kampers – WUR
Precision Fenotypering: Rick van de Zedde – WUR
Wereldwijd toepasbare adaptieve kasconcepten: Jouke Campen – WUR
Nieuwe agrarische systemen en mechatronica: Wopke van der Werf – WUR
Voedselverspilling: Toine Timmermans – WUR
Precision farming: Corne Kempenaar – WUR
Food processing: Atze Jan van der Goot – WUR
Last mile / logistieke concepten: Rob Broekmeulen – TU/e
Internet of Things (IoT): Krijn Poppe – WUR
Personalized nutrition: Pieter DeBrouwer TNO
Data driven innovation: Matthijs Vonder – TNO

Meer nieuws

Hoe ziet de voedselverwerkende industrie in Rusland eruit en welke kansen biedt dat aan Nederlandse bedrijven? De Russische voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt zich in hoog tempo. Verwacht wordt dat de voedselproductie richting 2030 zal toenemen met ruim 133%, en dat de voedselexport in 2035 US$ 28,5 miljard zal bedragen.

Lees verder

Levert of werkt jouw bedrijf aan sleuteltechnologie innovaties voor de voedsel(verwerkende) sector? Dan kun je kosteloos worden opgenomen in de NL Smart Food Manufacturing special. Hierin worden vele hoogwaardige Nederlandse bedrijven van industrie tot aan MKB en startups uit de food tech sector voorgesteld. Het beste dat Nederland te bieden heeft! 

Lees verder
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder