Zo’n 60 vertegenwoordigers uit de Agri, Food en Tech sector kwamen op 15 juni bij FME bij elkaar om te inspireren, geïnspireerd te worden en te discussiëren over de technologieën van de toekomst in de agri en food sector.
Inmiddels is HighTech to Feed The World een begrip geworden in de sector. Het programma ondersteunt innovaties en identificeert kansrijke ontwikkelingen. Nederland wordt wereldwijd gezien als een land dat vernieuwende technologie ontwikkelt om de agri en food sector te optimaliseren. Om deze positie te behouden zullen we nieuwe dingen moeten blijven ontwikkelen. Deze ontwikkelingen komen het best tot stand in een goede samenwerking tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid.
Tijdens de bijeenkomst bleek dat de samenwerking tussen bedrijfsleven en wetenschap nog wel voor verbetering vatbaar is. Er waren meer wetenschappers dan ondernemers aanwezig. Een gemiste kans wellicht voor de ondernemers die er niet waren. Juist voor hen liggen er (business-) kansen in nieuwe ontwikkelingen.
Om voorop te blijven lopen, moeten we vernieuwen. Zo wordt ook de matrix dat dient als basis voor het programma vernieuwd. Frans Kampers (Wageningen UR) gaf een toelichting op deze vernieuwde matrix.
In pitches werden alle nieuwe onderwerpen gepresenteerd en kon er worden gediscussieerd om met elkaar te kijken waar de kansen en ook soms valkuilen verwacht worden. Hieronder een overzicht van de sprekers en de presentaties.
HT2FtW van 1.0 naar 2.0, wat is er nieuw? Frans Kampers – WUR
Precision Fenotypering: Rick van de Zedde – WUR
Wereldwijd toepasbare adaptieve kasconcepten: Jouke Campen – WUR
Nieuwe agrarische systemen en mechatronica: Wopke van der Werf – WUR
Voedselverspilling: Toine Timmermans – WUR
Precision farming: Corne Kempenaar – WUR
Food processing: Atze Jan van der Goot – WUR
Last mile / logistieke concepten: Rob Broekmeulen – TU/e
Internet of Things (IoT): Krijn Poppe – WUR
Personalized nutrition: Pieter DeBrouwer TNO
Data driven innovation: Matthijs Vonder – TNO
In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.
Lees verderIn de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.
Lees verderSMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten.
Lees verder