Voorbijganger in 50 jaar GMV 

Blogpost door: Marcel van Haren

op 02 september, 2019

Op 12 september vieren we het 50 jarig jubileum van GMV. Een terugblik op de afgelopen 50 jaar is de eerste reflex op een moment als dit. En natuurlijk doen we dat ook, toch hebben vooral aandacht voor de toekomst en wellicht nog wel meer voor dit moment. De positie en rol van GMV als verbindende en vooral vernieuwende club voor haar leden, in toenemend onzekere tijden en in een steeds complexer wordend internationaal speelveld. 

Net als vele bestuursleden, leden en andere relaties van GMV ben ik ook slechts een voorbijgangerSinds mijn entree in 2013 heb ik al veel zien veranderen. Van een zeer internationaal gericht speelveld waar we met leden samen het buitenland gingen verkennen tot nu, waarin we met leden samen de sector sterk willen houden in de internationale dynamiek, met veel aandacht voor innovatie en samenwerking.  

Een feestje als dit 50 jarig jubileum dwingt je ook even te kijken naar het startjaar 1969, een bijzonder jaar waarin veel is gebeurd. De eerste mens op de maan, ik herinner me nog dat ik als 3,5 jarig jongetje midden in de nacht uit bed werd gehaald om dit historische moment live op de zwart-wit televisie te bekijken. Maar ook  het Woodstock festival ‘3 Days of Peace & Music en het eerste internet bericht verzonden via ARPANET van UCLA in Los Angeles naar Stanford University, waren grote gebeurtenissen. Vergelijk dat met de wereld nu, we hebben nu grote zorgen over de gevolgen van de snelle klimaatveranderinginternet domineert ons leven en de wereld lijkt meer verdeeld vergeleken met 1969.  

GMV is een gemeenschap van ondernemende machinebouwers in de levensmiddelenindustrie. We stappen er soms wat gemakkelijk overheen, zeker als de bomen tot in de hemel groeien, maar een gemeenschap geeft je houvast als het even lastig wordt. En ik denk dat met alle geopolitieke ontwikkelingen, de sterk versnellende innovatie rondom robots, IA en data, en de uitdaging om veel klimaatbestendiger dan nu ons voedsel te produceren het hebben van een hechte gemeenschap heel waardevol is. We zijn uiteindelijk allemaal voorbijgangers in de GMV, maar kunnen ons steentje zeker bijdragen in deze gemeenschap en zorgen dat we er samen beter van worden. Dat was en blijft de gedachte van het hebben van een vereniging. 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder