Terugblik op 2021

Blogpost door: Secretariaat

op 06 december, 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt. Kort hebben we kunnen proeven van hoe het is om elkaar weer in persoon te ontmoeten bij evenementen en hoe fijn dat is om op die manier weer met elkaar te kunnen verbinden.

Helaas hebben we op dit moment weer te maken met een aanscherping van de maatregelen wat betekent dat de vele evenementen, kerstborrels incluis, die voor de decembermaand gepland stonden, geen live doorgang zullen vinden.

Maar toch is het zeker geen slecht jaar geweest als we kijken naar de ontwikkelingen in de agrifood en machinebouw sector. Veel waar begin 2021 voor werd gevreesd, heeft zich niet voorgedaan. Onze sector heeft relatief goede ontwikkelingen laten zien en ook voor het komende jaar 2022 zien deze er sterk uit. Eerder hebben we te maken met het feit dat diverse grondstoffen, componenten en personeel slechter te verkrijgen zijn en dat orders langer op uitlevering moeten wachten.

Maar ik zou ook willen toevoegen dat het afgelopen jaar veel ruimte heeft geboden voor positieve ontwikkelingen en verbinding met elkaar. Door een andere kijk op hoe je je leven inricht met alle mogelijkheden die deze coronapandemie ons ook heeft gegeven ten aanzien van thuiswerken, minder reistijd naar kantoor of klanten etc, maar ook de wendbaarheid die we met zijn allen hebben laten zien en de mogelijkheid om snel te schakelen met de uitdagingen en onzekerheden die er geweest zijn. Daar heeft de digitalisering en technologie ontwikkeling ons ook zeker bij geholpen. We hebben gezien dat er ook veel meer mogelijk is dan we eerder gedacht hadden.

Laten we dan dit jaar ook goed afsluiten met zijn allen. Vanuit GMV wensen wij jullie alvast hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling! Blijf gezond, maak het gezellig en hou oog voor elkaar!

Tot volgend jaar 2022!

GMV Dutch Food Systems

Eveliene Langedijk
eveliene.langedijk@fme.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder
Blog

10/09/2021

2 minuten lezen

Eveliene, ready to take over

“Tijden veranderen…” Of “Er was eens…”Mooie openingen om een verhaal te starten. Want dat is altijd het lastigste stukje, hoe begin je. Vooral als er eigenlijk al zo een mooi verhaal geschreven is door je voorgangers. Dan stap je een al lopend verhaal in, de thema´s en het plot al gedeeltelijk uitgewerkt.

Lees verder