Eveliene, ready to take over

Blogpost door: Secretariaat

op 10 september, 2021

“Tijden veranderen…” Of “Er was eens…”Mooie openingen om een verhaal te starten. Want dat is altijd het lastigste stukje, hoe begin je. Vooral als er eigenlijk al zo een mooi verhaal geschreven is door je voorgangers. Dan stap je een al lopend verhaal in, de thema´s en het plot al gedeeltelijk uitgewerkt.

Dan maar gewoon zoals het is, per 1 september ben ik de nieuwe directeur van GMV Dutch Food Systems en mijn naam is Eveliene Langedijk.
Vanuit een hele brede achtergrond, mijn familie heeft een onderneming in de agrarische sector, waar ik met alle liefde in de zomermaanden nog wel tussen de Alliums op het land sta om te helpen met wat er nodig is of op de tractor stap, naar een uitgebreide achtergrond in innovatieve technologie voor onder andere de industrie.

De AgriFoodTech sector is er in ieder geval een die bij mij diep in het hart zit, maar dat geldt ook voor de passie die ik heb om technologie, mens en organisatie aan elkaar te koppelen.
Voor mij in deze rol een prachtige kans om deze twee werelden met elkaar te verbinden om zo bij te dragen aan de nieuwe missie van de GMV “Gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren.”

En daar heb ik ook jullie voor nodig, de leden van de GMV en een ieder die deze vereniging en sector een warm hart toedraagt. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten!

Aan mij de taak om het gedane werk en mooie stappen die de afgelopen jaren gezet zijn binnen de GMV door Maureen de Haan en Marcel van Haren eer aan te doen.
Vanuit deze plek alvast een heel erg hartelijk dank aan jullie voor alles wat jullie de afgelopen jaren gedaan hebben om de vereniging te brengen tot waar hij nu staat!

Ik ga met veel enthousiasme aan de slag en laten we samen heel wat mooie hoofdstukken aan dit verhaal toe gaan voegen!

GMV Dutch Food Systems

Eveliene Langedijk
eveliene.langedijk@fme.nl
06 83223419

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2021

2 minuten lezen

Verduurzaming: greenwashing of game changing?

Is het nieuwe EU akkoord om de landbouw te vergroenen greenwashing of game changing? Afgelopen week sloten EU-lidstaten een akkoord over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid met kritische reacties tot gevolg. 7 juli staat er weer een boerenprotest gepland en tegelijkertijd neemt de maatschappelijke druk om onze agri & food sector snel te verduurzamen alleen maar toe. Daarmee lijken de contrasten alleen maar groter te worden.

Lees verder
Blog

01/06/2021

2 minuten lezen

Samenwerken voor snellere verduurzaming

'Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie' luidde de kop van een artikel in EVMI gepubliceerd op 25 mei. De foodsector moet sneller verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken blijkt uit een onderzoek van consultancybureau P2. Wat is er nodig om de ambitie wel te kunnen waarmaken? Hoe zetten we samen de stap naar verduurzaming? 

Lees verder

Consumenten willen duurzamer en gezonder eten. En er moeten in de nabije toekomst 10 miljard mensen op de aardbol gevoed worden. Producenten in de agro en food spelen erop in, de foodtransitie is gaande. Dat biedt kansen voor machinebouwers. Hebben die er genoeg oog voor? GMV-bestuurslid René Smulders en andere experts uit de sector lichten de rol van voedselsystemen en technologie toe in transitie naar het voedselsysteem van de toekomst.

Lees verder