‘Internationaal innovatie bruggen bouwen!’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 februari, 2018

Nederlandse machinebouwers zijn al decennia lang erg behendig in vernieuwing en innovatie. Dat is ook de belangrijkste reden van het succes van hen tot nu toe, over heel de wereld tref je voedselverwerkende- en verpakkingsmachines uit Nederland aan.

De slag van digitalisering is volop gaande, iedereen is zoekende naar nieuwe businessmodellen daarin. Naast blijvend excelleren in proces en roestvrij staal, de bekende wereld van GMV leden, moet er nu ook snelheid gemaakt worden in digitale innovatie. Nederland is daar sterk in, maar er zijn ook andere plekken in de wereld waar juist op dat gebied heel veel van te leren valt. Samen met FME zetten we daarom de komende tijd in op het opbouwen van deze internationale connecties. Te beginnen met Silicon Valley (lees meer) en Dublin (lees verder), waar bij de laatste in maart een belangrijk congres plaatsvindt over Internet of Things for Food.

Heb je een vraag waar we mee op pad kunnen naar deze locaties, laat het ons weten, dan kunnen we dat “huiswerk” onder de arm meenemen.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Haren
Directeur GMV

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2020

2 minuten lezen

Zomerreflectie voor een innovatief herstel

De corona crisis houdt veel bedrijven nog steeds in zijn greep. Veel grenzen zijn wereldwijd nog gesloten, wat voor Agri & Food machinebouwers problemen oplevert die gemiddeld voor ruim 80% van hun omzet naar het buitenland exporteren. Niet alleen de corona crisis maar ook de stikfstof problematiek en klimaatverandering leggen druk op het huidige voedselsysteem en zullen op (langer) termijn impact veroorzaken. Laten we de huidige context nu vooral zoveel mogelijk benutten om te investeren en innoveren in een 1.5 meter én 1.5 graden samenleving!

Lees verder

De afgelopen tijd kwamen slachterijen in zowel binnen- als buitenland regelmatig in het nieuws vanwege het aantal corona positief geteste medewerkers. Afgelopen week gingen in Nederland zelfs meerdere slachterijen op slot door deze grootschalige uitbraak. Dit voorbeeld laat zien dat het corona virus leidt tot een nieuwe werkelijkheid waarbij aanpassingen nodig zijn, zeker ook in onze sector. Wat heeft 1.5 meter voor een invloed op het ontwerp van toekomstige machines voor de voedselverwerkende industrie?

Lees verder
Blog

04/05/2020

4 minuten lezen

Hygienic Design in het post-corona tijdperk

Elk virus - zoals corona - heeft het in zich om exponentieel te groeien. Het fenomeen van exponentiële groei kent onze sector ook bijzonder goed. Net als virus pandemieën in een samenleving kunnen bacteriën ook exponentieel groeien. Hoe garandeert een voedselproducent dat de risico’s extreem laag zijn in moderne ketens? En welke kansen liggen daar voor andere ketens in het post-corona tijdperk?

Lees verder