‘Internationaal innovatie bruggen bouwen!’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 februari, 2018

Nederlandse machinebouwers zijn al decennia lang erg behendig in vernieuwing en innovatie. Dat is ook de belangrijkste reden van het succes van hen tot nu toe, over heel de wereld tref je voedselverwerkende- en verpakkingsmachines uit Nederland aan.

De slag van digitalisering is volop gaande, iedereen is zoekende naar nieuwe businessmodellen daarin. Naast blijvend excelleren in proces en roestvrij staal, de bekende wereld van GMV leden, moet er nu ook snelheid gemaakt worden in digitale innovatie. Nederland is daar sterk in, maar er zijn ook andere plekken in de wereld waar juist op dat gebied heel veel van te leren valt. Samen met FME zetten we daarom de komende tijd in op het opbouwen van deze internationale connecties. Te beginnen met Silicon Valley (lees meer) en Dublin (lees verder), waar bij de laatste in maart een belangrijk congres plaatsvindt over Internet of Things for Food.

Heb je een vraag waar we mee op pad kunnen naar deze locaties, laat het ons weten, dan kunnen we dat “huiswerk” onder de arm meenemen.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Haren
Directeur GMV

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2021

2 minuten lezen

Verduurzaming: greenwashing of game changing?

Is het nieuwe EU akkoord om de landbouw te vergroenen greenwashing of game changing? Afgelopen week sloten EU-lidstaten een akkoord over de hervorming van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid met kritische reacties tot gevolg. 7 juli staat er weer een boerenprotest gepland en tegelijkertijd neemt de maatschappelijke druk om onze agri & food sector snel te verduurzamen alleen maar toe. Daarmee lijken de contrasten alleen maar groter te worden.

Lees verder
Blog

01/06/2021

2 minuten lezen

Samenwerken voor snellere verduurzaming

'Foodsector verduurzaamt te langzaam, ondanks ambitie' luidde de kop van een artikel in EVMI gepubliceerd op 25 mei. De foodsector moet sneller verduurzamen om de ambities uit het Klimaatakkoord voor een lagere CO2-productie waar te kunnen maken blijkt uit een onderzoek van consultancybureau P2. Wat is er nodig om de ambitie wel te kunnen waarmaken? Hoe zetten we samen de stap naar verduurzaming? 

Lees verder

Consumenten willen duurzamer en gezonder eten. En er moeten in de nabije toekomst 10 miljard mensen op de aardbol gevoed worden. Producenten in de agro en food spelen erop in, de foodtransitie is gaande. Dat biedt kansen voor machinebouwers. Hebben die er genoeg oog voor? GMV-bestuurslid René Smulders en andere experts uit de sector lichten de rol van voedselsystemen en technologie toe in transitie naar het voedselsysteem van de toekomst.

Lees verder