Zoethout in Kazachstan zoekt post harvest expertise

2016, 13 april

1 minuut lezen

Postharvest Network is op zoek naar bedrijven die kunnen helpen bij de opzet en bouw van een processing unit van zoethout in Kazachstan.

Zoethout wordt zowel in het noordwesten als in het zuid(west)en van Kazachstan geproduceerd, maar op kleine schaal en het betreft een wilde plant, met diverse varianten, niet allemaal zijn ze even goed voor alle doelen geschikt. De bedoeling is om dit meer planmatig te gaan verbouwen. De markt is groeiende, de EU, de VS en China zijn afnemers. Binnen de EU schijnt met name NL groot te zijn. Zoethout wordt onder andere  gebruikt in snoepgoed, zoals drop. Maar het wordt ook in de tabaksindustrie en de farmaceutische wereld toegepast. De betere soort gaat naar de farmacie, de mindere in de tabak.

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de supply van kwalitatief goed zoethout-extract voor diverse toepassingen zijn ook uitgenodigd te reageren.

Meer informatie? Neem contact op met Françoise van den Broek.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder