World Expo 2025: Unieke kans voor samenwerking met Japan

GMV

2024, 02 mei

2 minuten lezen

 In 2025 vindt de World Expo plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema ‘Designing future society for our lives’. GMV, als branchevereniging van de producenten van machinerieën voor de voedingsmiddelenindustrie, volgt de ontwikkelingen van deze World EXPO nauwlettend.

Eén van de hoofd tracks biedt namelijk kansrijke mogelijkheden voor onze sector, enerzijds aan de product kant met een thema als ‘Duurzame productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’. Anderzijds aan de technologie kant met bijvoorbeeld ‘Robotica en slimme innovatieve productie methoden’.

Naast Nederland bouwen meer dan 140 landen een eigen paviljoen en worden er totaal zo’n 28.2 miljoen bezoekers verwacht. Een prachtige kans om de internationale samenwerking met Japan en de Aziatische regio te versterken.

Missie naar Japan in juni 2025

Rond de track wordt een missie georganiseerd afgestemd op deze thema’s. Hierin komen diverse subthema’s aan de orde gericht op de producten zoals alternatieven voor eiwitten op basis van algen, insecten of micro organismen, personalized nutrition of functional foods maar ook op bijvoorbeeld de biotechnologie zoals fermentatie of 3D printing.

Los van een inhoudelijke bijdrage aan de World Expo in Japan worden er tijdens de missie diverse bedrijfsbezoeken en matchmaking activiteiten georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse ambassade in Japan. 

Voor wie?

Als GMV nodigen we onze leden uit om bij interesse contact op te nemen. In dit vroege stadium hebben we zeer waarschijnlijk nog de kans om specifieke thema’s in de track aan te dragen. Met andere woorden uw innovaties kunnen onderdeel worden van de programmering in de missieweek in juni 2025.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te verkennen.

Kosten

De kosten die aan de missie verbonden zijn, betreffen alleen reis- en verblijfkosten.

Contact

Neem contact op met de GMV branche directeur Peter van der Linde (M 06 25 57 00 09 of peter.van.der.linde@fme.nl) als je interesse hebt in participatie, samenwerking, kennisuitwisseling of handel met Japan op een van bovenstaande thema’s.

Bijeenkomst voor geïnteresseerden

Op donderdag 16 mei vindt een informatieve bijeenkomst plaats van 8.30 – 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst wordt gehouden bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht.

Programma

08.30 uur Inloop met ontbijt

09.00 uur Welkom door Freek Vossenaar, Japan-kenner en Special Envoy bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Denise Lutz, LNV Raad, Nederlandse Ambassade Japan

09.05 uur De do’s en don’ts van het zaken doen in Japan – Freek Vossenaar

09.15 uur World Expo, uniek podium –  Willeke van der Dussen, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Kamal Afarmach, RVO

09.35 uur Resultaten marktonderzoek Japan – Freek Vossenaar

09.45 uur Voorlopig programma World Expo – Belqis Askaryar & Linda van Schuijlenborgh

10.00 uur Brainstorm World Expo programma en input deelnemers

10.45 uur Vragen

Meer informatie en aanmelden via: Oostnl

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder