Steeds meer producenten zijn actief aan de slag met uitdagende thema’s op het gebied van bijvoorbeeld duurzaam verpakken, productverbetering, terugdringen van voedselverspilling, energie- en CO2-besparing, betere tracking en tracing, internationaal verantwoorde inkoop, en meer. Stuk voor stuk ontwikkelingen die van grote waarde zijn bij de aanpak van wereldwijde vraagstukken. “Met deze Award wil de FNLI een gezicht geven aan de mensen die elke dag bezig zijn om hun bedrijf (maatschappelijk) nog succesvoller te maken. Het gaat om de teams die verantwoordelijk zijn voor het oplossen van soms grote problemen. Voor hen is deze prijs bedoeld.”, aldus Marian Geluk – directeur FNLI.
Deelnemen
Aan de strijd om de FNLI Award kunnen individuele medewerkers of teams werkzaam bij een FNLI-lidbedrijf deelnemen. Een team mag echter ook zijn samengesteld uit personen uit verschillende – gerelateerde – organisaties, waarbij het eigenaar- of projectleiderschap bij het FNLI-lidbedrijf ligt. Het betreffende initiatief of project moet raken aan één van de FNLI-speerpunten binnen de FNLI werkgebieden duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid en efficiënte ketens en is nog lopend of recent afgerond. Meer over de deelnamevoorwaarden en FNLI-werkgebieden is te vinden op www.fnli.nl/fnliaward.
Beoordeling
De inzendingen worden door een deskundige jury onder leiding van FNLI bestuursvoorzitter Bas Alblas beoordeeld. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de potentiële impact, de mate van vernieuwing en de rol en bijdrage van de betrokken personen of teams. Alle criteria zijn te vinden op de FNLI-website.
Tijdens de uitreiking op 10 oktober ontvangt de winnaar niet alleen de allereerste FNLI Award en een geldbedrag, maar mag ook een jaar lang de eervolle titel ‘Frontrunner van de levensmiddelenindustrie’ worden gevoerd.
Bent jij of ken jij de persoon of het team dat deze titel dik verdient? Wacht dan niet langer: inschrijven of voordragen kan tot 29 april via www.fnli.nl/fnliaward!
Wil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verderVorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verder