Werken met de nieuwe coronamaatregelen

GMV

2021, 25 januari

2 minuten lezen

Afgelopen woensdag zijn er tijdens de persconferentie (20 januari) nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. Ook is de Kamer akkoord gegaan met een avondklok.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Van 21.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends moeten mensen binnen blijven. Het is verboden om zonder geldige reden op straat te zijn. Als mensen toch zonder geldige reden naar buiten gaan, riskeren zij een boete van 95 euro. Het straatverbod duurt tot woensdag 10 februari, verlenging is nog niet uitgesloten.

Bekijk hier de Q&A’s van de Rijksoverheid

Werkgeversverklaring

Alle vormen van werk vallen onder de uitzondering, dus niet alleen het werk in vitale processen. We kunnen blijven doorwerken tijdens de avondklok, de werkgever beslist in overleg met de opdrachtgever of dit ook nodig is. Let wel: houd je aan het protocol en in aanvulling hierop reis je met de twee benodigde verklaringen. Als je naar je werk reist tijdens de avondklok dan heb je twee verklaringen nodig:

  • Als je naar je werk reist tijdens de avondklok dan heb je twee verklaringen nodig:
    • Ten eerste een werkgeversverklaring: de werkgever vult deze eenmalig per werknemer in en deze geldt voor de gehele avondklok-periode. Alleen het dragen van bijv. werkkleding is niet voldoende.
    • De tweede verklaring ‘Eigen verklaring avondklok’ vul je als werknemer zelf in. De werknemersverklaring (persoonlijk ingevulde verklaring) hoeft niet elke dag te worden ingevuld, maar kan in één keer voor de hele periode, wel zo precies mogelijk.
  • De werkgeversverklaringen worden vertaald in het Engels, de algemene verklaringen (dus ook voor werknemers) ook in het Arabisch, Turks, Pools, Bulgaars, Chinees, Papiamento en nog wat talen. Die komen in de komende dagen beschikbaar op rijksoverheid.nl.
  • Meer informatie over de avondklok zoals regels vind je op deze websitepagina van de Rijksoverheid.

De Rijksoverheid heeft een aantal standaard formulieren opgesteld, waaronder bovenstaande verklaringen. Deze zijn te downloaden via deze link

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder