Wat moet de (food) operator in de toekomst kunnen?

2017, 24 januari

2 minuten lezen

We nodigen u graag uit voor de themabijeenkomst “Operator van de toekomst” op dinsdag 31 januari van 15 – 18 uur bij het FPTC te Zaandam.

 

Hierbij zult u in een drietal sessies meegenomen worden in en discussiëren over:

  • De trends van de technologie in de (voedings) industrie – door de heer Marcel van Haren van de FME /GMV
  • Wendbaar Vakmanschap, wat betekenen de ontwikkelingen in de voedingsmiddelen- en procestechniek voor de competenties van de operator van de toekomst? – door de heer Arry Verhage van de Human Capital Agenda Food
  • Toekomstbestendig personeelsbeleid: Noodzaak om op te leiden (inclusief rondleiding door de praktijkfaciliteit) – door bestuursleden van het FPTC

Hierna volgt een terugkoppeling van de opbrengst vanuit de verschillende groepen en conclusies voor betekenis daarvan voor ons als bedrijven in Noord-Holland.

De ideeën over de operator van de toekomst willen wij terug laten komen in de procestechniekopleidingen van het Regiocollege Zaanstreek Waterland.

We sluiten deze middag af met een hapje en een drankje.

 

Deelnemende bedrijven

ZOR, Loders Croklaan, Buteressence, Tate & Lyle, Van Wijngaarden, Exter Aroma, Sanquin, Hilton Meats, Cargill Cocoa, OLAM, Enci, Forbo, Cargill Soya, Cargill Multiseed, Randstad techniek, SWA PDZ.

En andere aanwezige bedrijven bij de themabijeenkomst: Pepsico ( Lays en Duijvis), Duijvis Wiener, Cono, Egmond Plastics

 

Als u en/of uw collega’s aanwezig willen zijn, kunt u zich via een mailbericht voor 27 januari aanmelden bij: saskiahovinga@swaen-projecten.nl.  U krijgt dan de bevestiging met het programma en de routebeschrijving

 

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 31 januari,

 

Andre Overmars, ZOR (voorzitter)

Erica van Dijk, Loders Croklaan (secretaris)

Enno de Vries, Buteressence (penningmeester)

Nicole van der Hucht, Tate & Lyle (algemeen lid)

Saskia Hovinga (projectleider)

Meer nieuws

Leden
Nieuws

05/01/2021

2 minuten lezen

Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Lees verder
FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder