Wat moet de (food) operator in de toekomst kunnen?

2017, 24 januari

2 minuten lezen

We nodigen u graag uit voor de themabijeenkomst “Operator van de toekomst” op dinsdag 31 januari van 15 – 18 uur bij het FPTC te Zaandam.

 

Hierbij zult u in een drietal sessies meegenomen worden in en discussiëren over:

  • De trends van de technologie in de (voedings) industrie – door de heer Marcel van Haren van de FME /GMV
  • Wendbaar Vakmanschap, wat betekenen de ontwikkelingen in de voedingsmiddelen- en procestechniek voor de competenties van de operator van de toekomst? – door de heer Arry Verhage van de Human Capital Agenda Food
  • Toekomstbestendig personeelsbeleid: Noodzaak om op te leiden (inclusief rondleiding door de praktijkfaciliteit) – door bestuursleden van het FPTC

Hierna volgt een terugkoppeling van de opbrengst vanuit de verschillende groepen en conclusies voor betekenis daarvan voor ons als bedrijven in Noord-Holland.

De ideeën over de operator van de toekomst willen wij terug laten komen in de procestechniekopleidingen van het Regiocollege Zaanstreek Waterland.

We sluiten deze middag af met een hapje en een drankje.

 

Deelnemende bedrijven

ZOR, Loders Croklaan, Buteressence, Tate & Lyle, Van Wijngaarden, Exter Aroma, Sanquin, Hilton Meats, Cargill Cocoa, OLAM, Enci, Forbo, Cargill Soya, Cargill Multiseed, Randstad techniek, SWA PDZ.

En andere aanwezige bedrijven bij de themabijeenkomst: Pepsico ( Lays en Duijvis), Duijvis Wiener, Cono, Egmond Plastics

 

Als u en/of uw collega’s aanwezig willen zijn, kunt u zich via een mailbericht voor 27 januari aanmelden bij: saskiahovinga@swaen-projecten.nl.  U krijgt dan de bevestiging met het programma en de routebeschrijving

 

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 31 januari,

 

Andre Overmars, ZOR (voorzitter)

Erica van Dijk, Loders Croklaan (secretaris)

Enno de Vries, Buteressence (penningmeester)

Nicole van der Hucht, Tate & Lyle (algemeen lid)

Saskia Hovinga (projectleider)

Meer nieuws

Nieuws

19/04/2021

1 minuut lezen

Aanvraagperiodes MIT 2021 van start

Met de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleren het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen. Morgen openen de eerste aanvraagperiodes van verschillende instrumenten. Wil je als mkb-ondernemer samen met anderen aan de slag met innovatieprojecten gericht op gezond, veilig en duurzaam voedsel? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor jou!

Lees verder
GMV
Nieuws

12/04/2021

1 minuut lezen

Resultaten 6e COVID-19 enquête GMV

De zesde uitvraag van de COVID-19 enquête is van 11 tot en met 22 maart uitgezet onder de GMV achterban. Benieuwd naar de omzetontwikkeling, liquiditeit (maatregelen) en oorzaken van de omzetverandering in onze sector? Bekijk de Infographic

Lees verder
GMV
Nieuws

06/04/2021

1 minuut lezen

Oproep voor PPS-projecten geopend

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem hebben op 1 april 2021 hun gezamenlijke oproep voor PPS-projecten die invulling geven aan de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. De nieuwe projecten starten in 2022. Het beschikbare budget is ca. € 15 miljoen per jaar.

Lees verder