Wat moet de (food) operator in de toekomst kunnen?

2017, 24 januari

2 minuten lezen

We nodigen u graag uit voor de themabijeenkomst “Operator van de toekomst” op dinsdag 31 januari van 15 – 18 uur bij het FPTC te Zaandam.

 

Hierbij zult u in een drietal sessies meegenomen worden in en discussiëren over:

  • De trends van de technologie in de (voedings) industrie – door de heer Marcel van Haren van de FME /GMV
  • Wendbaar Vakmanschap, wat betekenen de ontwikkelingen in de voedingsmiddelen- en procestechniek voor de competenties van de operator van de toekomst? – door de heer Arry Verhage van de Human Capital Agenda Food
  • Toekomstbestendig personeelsbeleid: Noodzaak om op te leiden (inclusief rondleiding door de praktijkfaciliteit) – door bestuursleden van het FPTC

Hierna volgt een terugkoppeling van de opbrengst vanuit de verschillende groepen en conclusies voor betekenis daarvan voor ons als bedrijven in Noord-Holland.

De ideeën over de operator van de toekomst willen wij terug laten komen in de procestechniekopleidingen van het Regiocollege Zaanstreek Waterland.

We sluiten deze middag af met een hapje en een drankje.

 

Deelnemende bedrijven

ZOR, Loders Croklaan, Buteressence, Tate & Lyle, Van Wijngaarden, Exter Aroma, Sanquin, Hilton Meats, Cargill Cocoa, OLAM, Enci, Forbo, Cargill Soya, Cargill Multiseed, Randstad techniek, SWA PDZ.

En andere aanwezige bedrijven bij de themabijeenkomst: Pepsico ( Lays en Duijvis), Duijvis Wiener, Cono, Egmond Plastics

 

Als u en/of uw collega’s aanwezig willen zijn, kunt u zich via een mailbericht voor 27 januari aanmelden bij: saskiahovinga@swaen-projecten.nl.  U krijgt dan de bevestiging met het programma en de routebeschrijving

 

Hopelijk ontmoeten we elkaar op 31 januari,

 

Andre Overmars, ZOR (voorzitter)

Erica van Dijk, Loders Croklaan (secretaris)

Enno de Vries, Buteressence (penningmeester)

Nicole van der Hucht, Tate & Lyle (algemeen lid)

Saskia Hovinga (projectleider)

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder