Voedselverspilling & technologie

2016, 30 september

2 minuten lezen

Themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?

20 oktober, 13.00 -18.00 uur
FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond

Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er  al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.

Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?

Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.

Programma

13.00 uur        Ontvangst & registratie
13.30 uur        AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur        Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur        4 vernieuwende technologieën:

  • Lazy Foods, Ron van de Vloed, High Pressure Processing: een nieuwe manier van conserveren.
  • Sensorspot, Mark Giesbers, Dynamisch houdbaar.
  • Q-point B.V., Mark Bos, Voedselverspilling in de keten: conflict of synergie?
  • Phytonext, met technologie extracten uit reststromen gebruiken voor hoogwaardige voedingsmiddelen

15.00 uur        Koffiepauze
15.30 uur        Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur        Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René KosterDe brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?

16.20 uur        Discussie
16.30 uur        Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur        Borrel

Meer nieuws

GMV
Nieuws

12/06/2025

2 minuten lezen

Terugblik: Inspirerende ALV bij Rademaker in Culemborg

Op woensdag 4 juni 2025 kwamen de leden van de GMV samen voor een inspirerende middag tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), die dit keer plaatsvond bij Rademaker BV in Culemborg.

Lees verder
GMV
Nieuws

21/05/2025

2 minuten lezen

4 juni 2025 | Algemene Leden Vergadering bij Rademaker

Op woensdag 4 juni ben je als GMV-lid van harte welkom bij onze Algemene Leden Vergadering op een wel heel interessante plek: Rademaker in Culemborg. We combineren het nuttige met het aangename – een korte ALV, een inspirerende keynote over AI in de praktijk, een exclusieve rondleiding én natuurlijk tijd om bij te praten tijdens de borrel. Mis het niet! 

Lees verder

Vanaf deze maand verwelkomen wij ZTI Smart Machines als nieuw lid van GMV. Als brancheorganisatie zetten we ons in voor een toekomstbestendige, slimme en duurzame agrofoodketen – en daar past ZTI perfect bij. Hun innovatieve oplossingen op het snijvlak van techniek en voedselverwerking dragen bij aan efficiëntere en mensvriendelijkere processen in de keten.

Lees verder