Themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?
20 oktober, 13.00 -18.00 uur
FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond
Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.
Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.
Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?
Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.
Programma
13.00 uur Ontvangst & registratie
13.30 uur AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur 4 vernieuwende technologieën:
15.00 uur Koffiepauze
15.30 uur Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René Koster, De brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?
16.20 uur Discussie
16.30 uur Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur Borrel
Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.
Lees verderOp 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.
Lees verderOp 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt. Met het thema Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie, staat kennisdeling over onderwerpen als machinebouw, voedselveiligheid, kwaliteitsmanagement en techniek voor productie- en verwerkingslijnen centraal.
Lees verder