Voedselverspilling & technologie

2016, 30 september

2 minuten lezen

Themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?

20 oktober, 13.00 -18.00 uur
FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond

Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er  al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.

Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?

Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.

Programma

13.00 uur        Ontvangst & registratie
13.30 uur        AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur        Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur        4 vernieuwende technologieën:

  • Lazy Foods, Ron van de Vloed, High Pressure Processing: een nieuwe manier van conserveren.
  • Sensorspot, Mark Giesbers, Dynamisch houdbaar.
  • Q-point B.V., Mark Bos, Voedselverspilling in de keten: conflict of synergie?
  • Phytonext, met technologie extracten uit reststromen gebruiken voor hoogwaardige voedingsmiddelen

15.00 uur        Koffiepauze
15.30 uur        Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur        Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René KosterDe brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?

16.20 uur        Discussie
16.30 uur        Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur        Borrel

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/07/2023

1 minuut lezen

Save The Date | 2 oktober 2023 Normen-Dag 2.0: Hygiëne

In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

14/06/2022

1 minuut lezen

Terugblik Captains of Processing Dinner 12 mei 2022

In de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/04/2022

2 minuten lezen

Nieuw lid: SMC

SMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs  en techniekdocenten.

Lees verder