Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Brabantis de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sectoruit qua innovatie, kennis en productiviteit.
De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal:hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving? Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze vragen.
Daarom organiseert de provincie een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen. Samen proberen we tot oplossingen te komen die we vaststellen in het eerste Brabantse Voedselbesluit.
Het online voedselforum is ontwikkelt om de voortgang van de transitie naar een duurzame voedselsector weer te geven en om anderen te inspireren.
2024 was een jaar van belangrijke mijlpalen en waardevolle samenwerkingen voor de GMV. We kijken met voldoening terug op een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet binnen de Nederlandse maakindustrie voor de voedselketen. Samen met onze leden en partners hebben we volop gewerkt aan deze groei en daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken.
Lees verderWil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verder