Voedsel 1000

FME

2019, 01 maart

1 minuut lezen

Ons voedselsysteem gaat over alles en iedereen die verbonden is met voedsel: van boer tot burger. In Brabantis de voedselsector een belangrijke economie en creëert het veel werkgelegenheid. Wereldwijd blinkt de sectoruit qua innovatie, kennis en productiviteit.

De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal:hoe zorgen we voor lekker en gezond voedsel dat goed is voor mens, dier én omgeving? Een simpel antwoord is niet weggelegd voor deze vragen.

Daarom organiseert de provincie een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen. Samen proberen we tot oplossingen te komen die we vaststellen in het eerste Brabantse Voedselbesluit.

Het online voedselforum is ontwikkelt om de voortgang van de transitie naar een duurzame voedselsector weer te geven en om anderen te inspireren.

Meer informatie

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/01/2021

2 minuten lezen

Werken met de nieuwe coronamaatregelen

Afgelopen woensdag zijn er tijdens de persconferentie (20 januari) nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. Ook is de Kamer akkoord gegaan met een avondklok. Verschillende standaard formulieren zijn opgesteld als werknemers noodzakelijk moeten reizen tijdens de avondklok.

Lees verder
Leden
Nieuws

05/01/2021

2 minuten lezen

Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Lees verder
FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder