Uitgaande Missie AgrikExpo Nigeria

2015, 21 september

3 minuten lezen

FME & NABC organiseren in samenwerking met RVO van 4-7 november 2015 een handelsmissie naar de Agrikexpo 2015 in Lagos, Nigeria. Voor de vierde keer zal de grootste West-Afrikaanse agro-tentoonstelling voor agri-producten en diensten plaatsvinden. Met een focus op de gehele agri-sector is de Agrikexpo 2015 voor Nederlandse bedrijven een uitgelegen kans voor een productieve en efficiënte Nederlandse handelsmissie naar de grootste economie van Afrika.

” One of the countries on the continent with the most opportunities for commercial agriculture.” – KPMG Country Report, 2015 Q1

Agrikexpo 2015

De grootste en zeer brede horticulture & agrofood expo van West-Afrika vindt plaats in het grootste en meest prestigieuze conferentiegebouw in Nigeria: het Eko Convention Centre op Victoria Island in Lagos.
Individuele matchmaking door de Nederlandse Ambassade te Nigeria
Ontmoet ervaringsdeskundigen en potentiële klanten en partners in onder andere de Holland Lounge
Bedrijfsbezoeken in de omgeving Netwerkreceptie in samenwerking met de Nederlandse ambassade

De expo valt samen met andere belangrijke evenementen op dezelfde locatie:
FoodBext West Africa, een food & beverage expo
European Union – Nigeria Business Forum

” The largest economy in Africa and the 26th largest in the world, with GDP of $510 billion […] Only 14{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} of GDP is from resources, with retail and wholesale trade the biggest drivers of GDP growth” – Mckinsey on Nigeria, 2014

Nigeria

Vreedzame verkiezingen met een nieuwe president die diversifiëring en de agro-sector als hoogste prioriteit heeft gesteld op zijn politieke agenda en de groeipotentie van de Nigeriaanse (Non-Oil) markt leidt tot veel vraag naar agri-producten en diensten zoals:
* Kwaliteitszaden
* Inputs, zoals kunstmest, veevoeder, animal health
* Toelevering aan Groente- en Fruitteelt
* Mechanisatie en Agro-techniek
* Toelevering Voedselverwerkende industrie

” Wide-ranging reforms in the agricultural and power sectors are ongoing. Agricultural reforms are centred on improving the distribution of fertilisers, a scrapping of import duties on agricultural equipment, and easier access to credit for farmers.” – KPMG Country Report, 2015, Q1

Tailor-made handelsmissie

Op basis van een intakegesprek zullen er persoonlijke matchmaking sessies met potentiële klanten en zakenpartners georganiseerd worden, alsmede bedrijfsbezoeken. Voorafgaand organiseren wij een deelnemersbijeenkomst (15 oktober Rotterdam). Op basis hiervan kunnen wij de missie nog beter op jouw persoonlijke wensen afstemmen. Meer informatie over dit event vind je hier.

Deelnamekosten en aanmelden

De deelnamekosten bedragen € 450,- per deelnemer. Genoemd bedrag is inclusief programma-activiteiten, personal matchmaking sessies, lokaal transport en de coördinatie van de missie. Niet inbegrepen zijn lunch, diner, tickets en hotel. De bedragen zijn exclusief btw. Meld je aan voor de Agrikexpo 2015 en doe dit voor 1 oktober.

Zie jij net als Mckinsey en KPMG kansen voor uw onderneming in Nigeria en ben je op zoek naar een veilige manier om het potentieel van de Nigeriaanse markt te verkennen? Dan is deze tailor-made handelsmissie tijdens de Agrikexpo 2015 hét moment om deze kansen te verkennen en benutten.

Kijk voor meer informatie op de website van de FME

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder