‘Transformation of Machinery’ paper gelanceerd

FME

2021, 31 maart

2 minuten lezen

Dankzij toenemende aandacht voor circulariteit is er meer focus op een duurzame inzet en op een levensduurverlenging van de machine of machineconfiguratie als geheel. Wijziging van bestaande machines wordt nog steeds gezien als een van de niet eenduidige gebieden van naleving van de Europese regelgeving voor een groot aantal betrokken partijen. Wanneer een machine substantieel wordt aangepast, is een nieuwe CE-markering noodzakelijk. FME publiceerde recent de ‘Transformation of Machinery’ paper wat beoogt een richtinggevend document te zijn wat antwoord geeft op de vragen bij aanpassingen van bestaande machines of machineconfiguraties wanneer nieuwe CE-markering noodzakelijk is, voor welke onderdelen of voor het geheel van een machineconfiguratie en wie daarvoor verantwoordelijk is

FME pleit er in haar eerdere positie paper over de herziening van de machinerichtlijn tevens voor om bij die herziening van de machinerichtlijn een specifieker hoofdstuk in de nieuwe MD en/of Gids voor de Machinerichtlijn te creëren met betrekking tot de transformatie van bestaande machines. Dit document levert dan ook de Nederlandse inbreng hiervoor vanuit de praktijk.

De machinepraktijk laat zien dat de aandacht voor de problemen tot nu toe wordt bekeken vanuit de Europese machinerichtlijn of vanuit het perspectief van de eindgebruiker, die voornamelijk wordt geconfronteerd met de Europese richtlijn arbeidsmiddelen. Dit FME-document is bedoeld als richtinggevend document voor fabrikanten van originele apparatuur (OEM), eindgebruikers en service- ondersteuning aan bedrijven die betrokken raken bij wijzigingen van bestaande machines en/of assemblages van machines.

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder