Ben jij een innovatieve ondernemer die een idee, oplossing of concept heeft die bijdraagt aan de verderw ontwikkeling van onbemande processen in de tuinbouw? Meld je dan aan voor de Topsector T&U Innovatieprijs op initiatief van de Topsector in samenwerking met de TU Delft & HortiHeroes. Aanmelden kan tot dinsdag 1 september 2020.
Binnen de tuinbouwsector worden automatisering en robotica steeds belangrijker. Door de teelt, oogst, sortering en verpakking in de kas, het open veld, de schuur en / of de verticale boerderij verder te automatiseren kan de tuinbouw enorme stappen zetten in de richting van de realisatie van efficiënte teelttechnieken, arbeidsbesparing, een continu bedrijfsproces en een vermindering van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De Innovatieprijs is voor ondernemers (early stage, start-ups, scale-ups) met innovatieve technologieën die tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en / of circulariteit.
De Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen (T&U) nodigt ondernemers uit die een innovatief idee, oplossing of concept willen ontwikkelen dat aantoonbaar bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van onbemande processen in de tuinbouw om deze onderscheiding te behalen.
Er is ook een publieksprijs, die bestaat uit:
YES! Delft, de toonaangevende tech incubator in Europa, geeft een van de deelnemers een plek in het Yes! Delft Accelerator programma.
Geselecteerde deelnemers kunnen ook gebruik maken van projectondersteuning door een groepen studenten van de TU Delft (RoboCrops-programma) en Wageningen University (Academic Consultancy Training-programma) en / of krijgen de kans om de verkorte Market Readiness-training van WorldStartup bij te wonen.
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een conferentie op 23 oktober 2020 (die mogelijk online wordt gehouden). Gevestigde bedrijven, start-ups en scale-ups in de tuinbouwbranche en daarbuiten zullen tijdens deze conferentie hun kennis, netwerk en laatste innovaties delen. Topsector T&U organiseert deze conferentie samen met HortiHeroes.
Afgelopen woensdag zijn er tijdens de persconferentie (20 januari) nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. Ook is de Kamer akkoord gegaan met een avondklok. Verschillende standaard formulieren zijn opgesteld als werknemers noodzakelijk moeten reizen tijdens de avondklok.
Lees verder‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.
Lees verderDe levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?
Lees verder