Themamiddag Multi-Cropping op 2 februari: meld je nu aan!

2017, 04 januari

2 minuten lezen

Innoveren; de natuur doet het al miljoenen jaren. Planten en dieren die met elkaar samenwerken en dankzij deze symbiose bestand zijn tegen negatieve invloeden. Bij het produceren van voedsel kunnen wij hier nog veel meer gebruik van maken, de natuur in haar kracht zetten en de ecologie haar werk laten doen. Hoe kunnen meerdere gewassen binnen één teeltsysteem elkaar versterken en in hoeverre kan technologie daar een rol in spelen?

Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit voor de themabijeenkomst over Multi-Cropping op donderdagmiddag 2 februari vanaf 13.00 uur bij het Agrofoodcluster in Emmeloord.

Tijdens deze bijeenkomst komen verschillende experts vanuit de land- en tuinbouw, de agro- ecologie en technologie aan het woord met als doel om te kijken in hoeverre technologie kan bijdragen aan de toepassing van ecologische principes in de landbouw.

(Beoogde) sprekers:

  • Expert vanuit de land- en tuinbouw
  • Tjeerd-Jan Stomph – Centre for Crop Systems Analysis – WUR (agro-ecologie)
  • René van de Molengrafts – TU Eindhoven (robotisering/technologie)
  • Projectleider Multi-Cropping project WUR & TU Eindhoven: autonoom voertuig op zonne-energie (prakijkcase)

Neem deel aan deze bijeenkomst om je te laten inspireren, elkaars werelden te begrijpen en om nieuwe symbiose en synergiën te verkennen. Aanmelden kan via deze link.


Adres
Agrofoodcluster
Penning 6
8305 BH Emmeloord

 

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder