Themabijeenkomst Indoor- en Vertical Farming: hype of reality?

2016, 20 december

2 minuten lezen

‘Tomaten laten groeien in parkeergarages en distribueren met drones of vis kweken op het dak van de supermarkt?’ 

Wat is de potentie van dit soort initiatieven in en op gebouwen in de stedelijke omgeving om het groeiende aantal mensen in de steden te voeden? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit bij Urban Farmers/ De Schilde in Den Haag op dinsdagochtend 17 januari 2017 om je te laten inspireren, nieuwe (business) kansen te ontdekken en mee te denken over de potentie van Indoor- en Vertical farming in de toekomst.

Een groeiend aantal initiatieven
De mondiale demografische ontwikkelingen leren ons dat steeds meer mensen zich in steden vestigen. Deze hongerige stad dient te worden gevoed. Er zijn verschillende mogelijkheden en systemen om aan de groeiende vraag van (miljoenen)steden te kunnen voldoen. Een van deze mogelijkheden en recentelijke ontwikkeling is indoor of vertical farming. Het telen van gewassen en/of het houden van dieren in een gecontroleerde ruimte in en/of op gebouwen. Door middel van deze manier van produceren wordt oude gebouwen nieuw leven ingeblazen en zijn consumenten ook verzekerd van het laagste aantal ‘food miles’, wat mogelijk is. Er zijn al veel initiatieven wereldwijd gelanceerd die al op benoembare schaal aan het produceren zijn.

Programma
Experts vanuit verschillende hoeken nemen je die ochtend mee in de recente (technologische) ontwikkelingen van Indoor- en Vertical farming in Nederland maar ook wereldwijd.

08.45-09.15 Inloop
09.15-09.30 Opening Urban Farmers
09.30-11.00 Presentaties
Jan Westra – Priva
Tycho Vermeulen – WUR
Peter Klapwijk – 2Harvest
11.00-11.30 Discussie
11.30-12.30 Rondleiding Urban Farmers;
Europa’s grootste stadsboederij op de bovenste verdiepingen van de Schilde.
VOL!
12.30-13.30 Lunch & presentatie Eveline Braam – directeur de Schilde op de 2e verdieping van de Schilde; toekomstig (inter)nationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn

Vanwege grote belangstelling voor dit event is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Datum: dinsdag 17 januari  van 09.00 – 13.30uur
Locatie: De Schilde Televisiestraat 2,  2525 KD Den Haag (gratis parkeerplaatsen)

De schilde

Meer nieuws

Hoe ziet de voedselverwerkende industrie in Rusland eruit en welke kansen biedt dat aan Nederlandse bedrijven? De Russische voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt zich in hoog tempo. Verwacht wordt dat de voedselproductie richting 2030 zal toenemen met ruim 133%, en dat de voedselexport in 2035 US$ 28,5 miljard zal bedragen.

Lees verder

Levert of werkt jouw bedrijf aan sleuteltechnologie innovaties voor de voedsel(verwerkende) sector? Dan kun je kosteloos worden opgenomen in de NL Smart Food Manufacturing special. Hierin worden vele hoogwaardige Nederlandse bedrijven van industrie tot aan MKB en startups uit de food tech sector voorgesteld. Het beste dat Nederland te bieden heeft! 

Lees verder
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder