Themabijeenkomst Indoor- en Vertical Farming: hype of reality?

2016, 20 december

2 minuten lezen

‘Tomaten laten groeien in parkeergarages en distribueren met drones of vis kweken op het dak van de supermarkt?’ 

Wat is de potentie van dit soort initiatieven in en op gebouwen in de stedelijke omgeving om het groeiende aantal mensen in de steden te voeden? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit bij Urban Farmers/ De Schilde in Den Haag op dinsdagochtend 17 januari 2017 om je te laten inspireren, nieuwe (business) kansen te ontdekken en mee te denken over de potentie van Indoor- en Vertical farming in de toekomst.

Een groeiend aantal initiatieven
De mondiale demografische ontwikkelingen leren ons dat steeds meer mensen zich in steden vestigen. Deze hongerige stad dient te worden gevoed. Er zijn verschillende mogelijkheden en systemen om aan de groeiende vraag van (miljoenen)steden te kunnen voldoen. Een van deze mogelijkheden en recentelijke ontwikkeling is indoor of vertical farming. Het telen van gewassen en/of het houden van dieren in een gecontroleerde ruimte in en/of op gebouwen. Door middel van deze manier van produceren wordt oude gebouwen nieuw leven ingeblazen en zijn consumenten ook verzekerd van het laagste aantal ‘food miles’, wat mogelijk is. Er zijn al veel initiatieven wereldwijd gelanceerd die al op benoembare schaal aan het produceren zijn.

Programma
Experts vanuit verschillende hoeken nemen je die ochtend mee in de recente (technologische) ontwikkelingen van Indoor- en Vertical farming in Nederland maar ook wereldwijd.

08.45-09.15 Inloop
09.15-09.30 Opening Urban Farmers
09.30-11.00 Presentaties
Jan Westra – Priva
Tycho Vermeulen – WUR
Peter Klapwijk – 2Harvest
11.00-11.30 Discussie
11.30-12.30 Rondleiding Urban Farmers;
Europa’s grootste stadsboederij op de bovenste verdiepingen van de Schilde.
VOL!
12.30-13.30 Lunch & presentatie Eveline Braam – directeur de Schilde op de 2e verdieping van de Schilde; toekomstig (inter)nationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn

Vanwege grote belangstelling voor dit event is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

Datum: dinsdag 17 januari  van 09.00 – 13.30uur
Locatie: De Schilde Televisiestraat 2,  2525 KD Den Haag (gratis parkeerplaatsen)

De schilde

Meer nieuws

FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/11/2020

1 minuut lezen

Oproep voor Kennis op Maat-projecten

De Topsectoren Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Agri & Food roepen roepen partijen op projecten in te dienen binnen het nieuwe programma Kennis op Maat. Wageningen Research reserveert voor dit programma jaarlijks 2,5 miljoen euro (exclusief BTW) voor de vertaling van bestaande kennis uit onderzoek en praktijk naar handelingsperspectief voor de (toekomstige) MKB-ers. Het betreft nadrukkelijk geen onderzoek.

Lees verder