Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.
De Nederlande agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. Zowel in de land- en tuinbouw als in industrie, logistiek en consumentenbediening worden continu nieuwe technieken ingezet om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen stakeholders met elkaar in gesprek over de impact van nieuwe technieken in de agrifoodketen. Centraal staat hierbij de vraag hoe we open kunnen communiceren over de voor- en nadelen van nieuwe technieken. Uiteindelijk moet de communicatie afgestemd worden op de mensen die profijt hebben van deze ontwikkelingen
Datum: Dinsdag 14 juni 2016
Tijd : 14.30 – 18.30 uur
Locatie: Lely International N.V. – Cornelis van der Lelylaan – Maassluis
Aanmelden : secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl
Deelname is kosteloos
Het doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verderHet doel van deze bijeenkomst is een gezamenlijke agenda te ontwikkelen hoe we de continuïteit en verdere verduurzaming van internationale agrofood handelsketens waarborgen, inclusief de daarvoor benodigde ondersteuning vanuit de overheid.
Lees verderWat gaat Artificial Intelligence in Food Processing betekenen? Het AI Food & Tech Summit is een 3-daags evenement, van 3-5 september 2024 in Amsterdam.
Lees verder