Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.
De Nederlande agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. Zowel in de land- en tuinbouw als in industrie, logistiek en consumentenbediening worden continu nieuwe technieken ingezet om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen stakeholders met elkaar in gesprek over de impact van nieuwe technieken in de agrifoodketen. Centraal staat hierbij de vraag hoe we open kunnen communiceren over de voor- en nadelen van nieuwe technieken. Uiteindelijk moet de communicatie afgestemd worden op de mensen die profijt hebben van deze ontwikkelingen
Datum: Dinsdag 14 juni 2016
Tijd : 14.30 – 18.30 uur
Locatie: Lely International N.V. – Cornelis van der Lelylaan – Maassluis
Aanmelden : secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl
Deelname is kosteloos
2024 was een jaar van belangrijke mijlpalen en waardevolle samenwerkingen voor de GMV. We kijken met voldoening terug op een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet binnen de Nederlandse maakindustrie voor de voedselketen. Samen met onze leden en partners hebben we volop gewerkt aan deze groei en daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken.
Lees verderWil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verder