Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.
De Nederlande agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. Zowel in de land- en tuinbouw als in industrie, logistiek en consumentenbediening worden continu nieuwe technieken ingezet om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen stakeholders met elkaar in gesprek over de impact van nieuwe technieken in de agrifoodketen. Centraal staat hierbij de vraag hoe we open kunnen communiceren over de voor- en nadelen van nieuwe technieken. Uiteindelijk moet de communicatie afgestemd worden op de mensen die profijt hebben van deze ontwikkelingen
Datum: Dinsdag 14 juni 2016
Tijd : 14.30 – 18.30 uur
Locatie: Lely International N.V. – Cornelis van der Lelylaan – Maassluis
Aanmelden : secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl
Deelname is kosteloos
Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.
Lees verderOp woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.
Lees verderOp donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.
Lees verder