Subsidieregeling innovatie en verduurzaming stallen

FME

2020, 08 juni

1 minuut lezen

Het kabinet maakt € 172 miljoen vrij voor de ontwikkeling van innovatieve technieken of maatregelen. Nieuwe stalsystemen en aanpassing van oude stalsystemen is nodig om de uitstoot van ammoniak (stikstof), fijnstof en ziekteverwekkers te minimaliseren. Daardoor verbetert de leefomgeving en gezondheid van dier, boer en zijn omgeving.

Dinsdag 19 mei 2020 organiseerde de Taskforce Toekomstbestendige stallen in samenwerking met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een webinar over de nieuwe Sbv regeling.

De innovatiemodule van de Sbv komt als eerst beschikbaar en gaat trapsgewijs per (dierlijke) sector open. De varkens-, melkgeiten, melkvee- en vleeskalverhouderij kunnen als eerste gebruikmaken van de subsidies voor innovatie. De innovatiemodule is sinds 25 mei 2020 geopend voor inschrijving en sluit op 15 juli 2020.

Meer informatie

 

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder