Subsidieregeling Economie & Innovatie Noordoost Brabant open

Overige

2019, 27 maart

1 minuut lezen

Vanaf 20 maart kan weer subsidie worden aangevraagd voor innovatieprojecten die de agrifood sector in de regio Noordoost-Brabant versterken. Rechtspersonen of samenwerkingsverbanden kunnen voor projecten die zorgen voor met name versterking van de agrifood sector in de regio Noordoost-Brabant een subsidie ontvangen. De projecten zijn gericht op de sectoren transitie landbouw, klimaat en energie en de sector voeding en gezondheid. Ook andere sectoren kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

De subsidieregeling is bedoeld om vernieuwende, innovatieve samenwerkingsprojecten voor het MKB aan te jagen. Het kan bijvoorbeeld gaan om haalbaarheidsstudies of om de ontwikkeling van prototypes of nieuwe diensten. De maximale subsidie per aanvraag bedraagt 50.000 euro, met een maximum van 50% van de totale kosten

Voor meer informatie raadpleeg de website van de Provincie Noord Brabant

Contactpersoon: Simon Maas: s.maas@agrifoodcapital.nl 

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/01/2021

2 minuten lezen

Werken met de nieuwe coronamaatregelen

Afgelopen woensdag zijn er tijdens de persconferentie (20 januari) nieuwe maatregelen tegen het coronavirus aangekondigd. Ook is de Kamer akkoord gegaan met een avondklok. Verschillende standaard formulieren zijn opgesteld als werknemers noodzakelijk moeten reizen tijdens de avondklok.

Lees verder
Leden
Nieuws

05/01/2021

2 minuten lezen

Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Lees verder
FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder