Steun voor startups en MKB’s die aan verduurzaming agrifoodsector werken

Overige

2019, 12 februari

2 minuten lezen

De Nederlandse agrofoodsector is aan verandering toe. Ondanks dat het de grootste economische sector in Nederland is, kent de sector belangrijke uitdagingen. Zo hebben we te maken met een verlies aan biodiversiteit en moet de CO2 drastisch verminderd worden.

Daarnaast is Nederland de op één na grootste exporteur van agrofood producten in de wereld. Daardoor hebben de keuzes die wij maken wijdverbreide en internationale gevolgen. Wat als we deze positie gebruiken om impact te maken op de hele voedselketen en de transitie naar een duurzaam voedselsysteem te bevorderen?

Stichting DOEN, Food Hub, Commonland en het Ministerie van LNV hebben samen een accelerator programma: ‘Impact te food chain’ ontwikkelt voor 15 innovatieve startups en MKB’ers die streven naar verduurzaming van de voedselketen.

Heb jij met je bedrijf de ambitie om bij te dragen aan de transitie naar een houdbaar voedselsysteem en dragen jouw activiteiten bij aan één of meerdere onderstaande belangrijke aandachtsgebieden? Meld je dan nu aan!

  • Je werkt aan korte en eerlijke ketens
  • Je bevorderd regeneratieve landbouw
  • Je werkt aan de circulaire economie en zo o.a. het tegengaan van voedselverspilling
  • Je werkt aan een lagere klimaatimpact, bijvoorbeeld door middel van plantaardige eiwitten

Op de website vind je meer informatie over het programma.

Bron: Topsector Agri & Food / Impact Hub Amsterdam

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder