Dialoogbijeenkomt maatschappelijke organisaties, levensmiddelenbedrijven en technologie
Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.
De Nederlandse agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. In de agrifoodketen worden continu nieuwe technieken ingezet, om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Technologische ontwikkelingen hebben vaak ook een duurzaamheidsimpact, soms is dit een primair doel en soms een is dit een bijkomend voordeel. Tegelijkertijd leidt het hoge technologische niveau van onze agrifoodsector tot een maatschappelijk debat waarin soms gepleit wordt voor minder technologie. Men maakt zich zorgen over bijvoorbeeld de ethische, nutritionele of ecologische impact van technologie en over de afstand die ontstaat tussen consument en voedselproducenten door grootschalige en industriële voedselproductie.
De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het AgriFoodTech Platform organiseren deze bijeenkomst voor bedrijven en maatschappelijke partners om met elkaar te bespreken wat technologie voor bedrijven kan opleveren vanuit een verduurzamingsperspectief en wat de zorgen en impact van de technologische ontwikkelingen zijn in onze maatschappij.
Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen aan: secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl
Programma
14:30 uur | Inloop |
15:00 uur | Welkom door Aalt Dijkhuizen, voorzitter Alliantie Verduurzaming Voedsel |
15:10 uur | Technologie in de agrifood keten, een actuele stand van zaken dr. Martin Scholten, Managing Director Animal Sciences Group & Imares |
15:30 uur | Pitches over maatschappelijke uitdagingen en de rol van technologie daarbij Nol Verdaasdonk, Milieufederatie Brabant Kees Kodde, Greenpeace Christiaan Kuipers, Urgenda |
16:00 uur | Technologie in de praktijkmet: Tim Joosten, Lely International Rob Hamer, Unilever |
16:45 uur | In discussie: stellingen over de ecologische, maatschappelijke en economische impact van technologie op voedselproductie |
17:15 uur | Wrap-up en conclusies |
17:30 uur | Netwerkborrel en gelegenheid bezichtiging Lely |
Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!
Lees verderGMV heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.
Lees verderWil jij leren hoe je apparatuur en processen kwalificeert en valideert volgens GMP-normen? Of werk je al met commissioning-, kwalificatie- en validatieprotocollen en wil je je kennis verdiepen? Dan is deze praktijkgerichte training precies wat je zoekt!
Lees verder