Techniek in dialoog met Levensmiddelenindustrie over verduurzaming

2016, 31 mei

2 minuten lezen

Dialoogbijeenkomt maatschappelijke organisaties, levensmiddelenbedrijven en technologie

Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.

De Nederlandse agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. In de agrifoodketen worden continu nieuwe technieken ingezet, om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Technologische ontwikkelingen hebben vaak ook een duurzaamheidsimpact, soms is dit een primair doel en soms een is dit een bijkomend voordeel. Tegelijkertijd leidt het hoge technologische niveau van onze agrifoodsector tot een maatschappelijk debat waarin soms gepleit wordt voor minder technologie. Men maakt zich zorgen over bijvoorbeeld de ethische, nutritionele of ecologische impact van technologie en over de afstand die ontstaat tussen consument en voedselproducenten  door grootschalige en industriële voedselproductie.
De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het AgriFoodTech Platform organiseren deze bijeenkomst  voor bedrijven en maatschappelijke partners om met elkaar te bespreken wat technologie voor bedrijven kan opleveren vanuit een verduurzamingsperspectief en wat de zorgen en impact van de technologische ontwikkelingen zijn in onze maatschappij.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen aan: secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl

 Programma

14:30 uur Inloop
15:00 uur  Welkom door Aalt Dijkhuizen, voorzitter Alliantie Verduurzaming Voedsel
15:10 uur Technologie in de agrifood keten, een actuele stand van zaken
dr. Martin Scholten, Managing Director Animal Sciences Group & Imares
15:30 uur Pitches over maatschappelijke uitdagingen en de rol van technologie daarbij
Nol Verdaasdonk, Milieufederatie Brabant
Kees Kodde, Greenpeace
Christiaan Kuipers, Urgenda
16:00 uur Technologie in de praktijkmet:
Tim Joosten, Lely International
Rob Hamer, Unilever
16:45 uur In discussie: stellingen over de ecologische, maatschappelijke en economische impact van technologie op voedselproductie
17:15 uur Wrap-up en conclusies
17:30 uur Netwerkborrel en gelegenheid bezichtiging Lely

 

Meer nieuws

Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!

Lees verder
GMV
Nieuws

25/02/2025

1 minuut lezen

GMV en cybersecurity: Samen Digitaal Veilig

GMV heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.

Lees verder

Wil jij leren hoe je apparatuur en processen kwalificeert en valideert volgens GMP-normen? Of werk je al met commissioning-, kwalificatie- en validatieprotocollen en wil je je kennis verdiepen? Dan is deze praktijkgerichte training precies wat je zoekt!

Lees verder