Staatssecretaris Martijn van Dam: Toekomstbestendige AgroFood Export

2016, 28 september

1 minuut lezen

Afgelopen zaterdag publiceerde staatssecretaris Martijn van Dam een Kamerbrief over de toekomstbestendige Agrofood Export. In deze brief schrijft hij dat Nederland zich sterker gaat inzetten op de export van onderscheidende en hoogwaardige agrarische producten. De export van agro-kennis en innovatie moet meer gestimuleerd worden. Op die manier kan Nederland niet alleen een bijdrage leveren aan een duurzame en veilige wereldvoedselvoorziening, maar ook zijn internationale koppositie in agri & food behoud.

Naar aanleiding van een rondvraag van het FD onder agrarische ondernemers krijgt deze brief een gemengd onthaal van ondernemers. De focus op technologie en duurzaamheid krijgt steun, maar er is ook stevige kritiek op het huidige beleid ten aanzien van de primaire sector, zoals boeren en tuinders. Met name Lely Industries, fabrikant van melk- en voerrobots in Maassluis, en pootaardappelconcern HZPC kraken harde noten.

Lees hier het krantenartikel van afgelopen zondag

 

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt. Met het thema Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie, staat kennisdeling over onderwerpen als machinebouw, voedselveiligheid, kwaliteitsmanagement en techniek voor productie- en verwerkingslijnen centraal.

Lees verder