Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

2018, 16 maart

2 minuten lezen

In een tijdperk waar nep nieuws hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event van VMT op 5 april aanstaande in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Onderzoeksbureau Mintel zei het al in zijn laatste European Consumer Trends Report: ‘2018 wordt het jaar van radicale transparantie’. Ketentransparantie en integriteit in food kent steeds meer verschijningsvormen: van cowcams die op internet 24 uur per dag het wel en wee van het melkvee uitzenden op internet tot zogenoemde ‘glazen’ fabrieken. En van realtime informatievoorziening tijdens voedselcrises tot producenten die hun complete productieproces laten zien in videoreportages.

De dilemma’s van transparantie
Volledige transparantie roept ook vragen op. Wat zijn de dilemma’s? Kun je als productontwikkelaar of kwaliteitsmedewerker transparant zijn? Maak je je niet kwetsbaar met transparantie?  Tijdens het Food Future Event komt transparantie in uiteenlopende onderwerpen aan bod:

– Blockchain                                         – Plantaardige eiwitten
– Datakwaliteit                                      – Etikettering
– Suikerverlaging                                 – Start-ups
– Communicatie                                   – Productverbetering

Visie voedingsmiddelenindustrie
Tijdens het Food Future Event geven sprekers van onder andere HAK, Nestlé, FNLI, Eosta en fooddesigner Marije Vogelenzang hun visie op het thema ‘Radicale transparantie’. Het event richt zich primair op de directie van voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en overig management. Het programma is daarnaast interessant en relevant voor productontwikkelaars en andere medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven en aanverwante bedrijven.

Voor meer info en inschrijven, ga naar: www.vmt.nl/foodfutureevent. Op de website is ook het programma terug te vinden.

Jaarprijs Goede Voeding
Tijdens het event wordt de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt aan de onderneming die in 2017 het meest innovatief was op het gebied van productverbetering.

Korting
FME/GMV-leden ontvangen €100 korting voor een toegangsticket. Inschrijven kan via de VMT website.

 

 

Meer nieuws

Leden
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Nieuwe innovatie’s X-ray technologie

GMV-lid Marel houdt zich bezig met duurzaamheid. In hun innovatiecentrum in Boxmeer gebruiken zij speciale Xray technologie en doen microbiologisch onderzoek als onderdeel van hun missie om biologische verontreiniging in primaire en secundaire processen te verminderen. Door innovatieve, eenvoudig te reinigen oplossingen te ontwerpen, proberen hun ingenieurs niet alleen voedselverontreiniging en -verspilling te verminderen, maar ook om de arbeid, het water en de energie die nodig zijn voor bediening en reiniging te minimaliseren.

Lees verder

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt er een prijs uitgereikt in de categorie Grootbedrijf, MKB en een Plaquette voor ondernemingen die uitblinken in duurzaam ondernemerschap.

Lees verder
GMV
Nieuws

04/10/2021

1 minuut lezen

Food Technology 1 en 2 december 2021, Den Bosch

Vakblad EVMI en Mikrocentrum organiseren op 1 en 2 december het nieuwe evenement Food Technology. De locatie is de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050.

Lees verder