Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

2018, 16 maart

2 minuten lezen

In een tijdperk waar nep nieuws hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event van VMT op 5 april aanstaande in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Onderzoeksbureau Mintel zei het al in zijn laatste European Consumer Trends Report: ‘2018 wordt het jaar van radicale transparantie’. Ketentransparantie en integriteit in food kent steeds meer verschijningsvormen: van cowcams die op internet 24 uur per dag het wel en wee van het melkvee uitzenden op internet tot zogenoemde ‘glazen’ fabrieken. En van realtime informatievoorziening tijdens voedselcrises tot producenten die hun complete productieproces laten zien in videoreportages.

De dilemma’s van transparantie
Volledige transparantie roept ook vragen op. Wat zijn de dilemma’s? Kun je als productontwikkelaar of kwaliteitsmedewerker transparant zijn? Maak je je niet kwetsbaar met transparantie?  Tijdens het Food Future Event komt transparantie in uiteenlopende onderwerpen aan bod:

– Blockchain                                         – Plantaardige eiwitten
– Datakwaliteit                                      – Etikettering
– Suikerverlaging                                 – Start-ups
– Communicatie                                   – Productverbetering

Visie voedingsmiddelenindustrie
Tijdens het Food Future Event geven sprekers van onder andere HAK, Nestlé, FNLI, Eosta en fooddesigner Marije Vogelenzang hun visie op het thema ‘Radicale transparantie’. Het event richt zich primair op de directie van voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en overig management. Het programma is daarnaast interessant en relevant voor productontwikkelaars en andere medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven en aanverwante bedrijven.

Voor meer info en inschrijven, ga naar: www.vmt.nl/foodfutureevent. Op de website is ook het programma terug te vinden.

Jaarprijs Goede Voeding
Tijdens het event wordt de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt aan de onderneming die in 2017 het meest innovatief was op het gebied van productverbetering.

Korting
FME/GMV-leden ontvangen €100 korting voor een toegangsticket. Inschrijven kan via de VMT website.

 

 

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder