Project FRUIT 4.0

2015, 14 oktober

1 minuut lezen

Fruit40De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft samen met FME, Fedecom en Tuinbouw Digitaal een aantal bijeenkomsten georganiseerd om met fruittelers en techniekbedrijven het thema automatisering en digitalisering in de fruitteelt te bespreken (FRUIT 4.0). Een van de uitkomsten is dat binnen het Tuinbouw Digitaal-project De Connected Kwekerij budget vrijgemaakt wordt om een innovatieplan te maken.

In dit plan moet een onderbouwd advies opgesteld worden over wat de beste business cases zijn voor de Nederlandse fruitteelt om nieuwe, innovatieve ict-technologieën toe te passen. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld robotisering, sensoring, vision en drones. Bij dit onderzoek worden ook telers en techniekbedrijven benaderd om input te leveren.

Het project start in oktober en het rapport zal naar verwachting begin 2016 gereed zijn. Op basis van de uitkomsten gaat de NFO samen met de andere partners werken aan projecten die een bijdrage kunnen leveren aan verduurzaming van de fruitteelt in relatie tot het milieu en het rendement op teeltbedrijven. Het project sluit aan bij de binnen NFO vastgestelde innovatieagenda. Tuinbouw Digitaal is de koepel-PPS voor ict innovatie van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

logobalkAF

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder