Process Technology Café bij Vitablend in Wolvega

2017, 18 april

3 minuten lezen

Vorige week dinsdag waren wij als GMV te gast bij Vitablend/Vitasquare in Wolvega. In samenwerking met ISPT, het instituut voor sustainable process technology, organiseerden wij deze middag het Process Technology Café waarin de deelnemers op interactieve wijze in discussie gingen over de trends, kansen en uitdagingen in de Food Processing industrie.

Voordat de middag inhoudelijk van start ging trapte Marcel van Haren af met een kleine introductie van GMV voor de ISPT achterban gevolgd door een introductie van Lisa Groothuis van ISPT. Vervolgens heette directeur Rick Kirpestein iedereen van harte welkom en vertelde hij kort wat over het bedrijf dat gespecialiseerd is in ingrediënten voor verrijking (vitaminen en eiwitten), antioxidanten en oplossingen en concepten voor dieetvoeding.

Daarna was het tijd voor een rondleiding. De groep werd in tweeën gesplitst en in ruim 1,5 uur werd een kijkje in de keuken gegeven bij zowel Vitablend als Vitasquare.

Na het opdoen van veel nieuwe indrukken was het tijd voor actie! De zaal was omgetoverd tot een café en onder leiding van Frans van den Akker en Lisa Groothuis van ISPT kwam de groep onder het genot van een hapje en drankje in beweging. De ‘opwarmertjes’ als ‘hoe lang heb je moeten reizen om hier te komen’ en ‘hoe duurzaam ben jij’ verdeelde de groep al in verschillende hoeken (A,B,C,D). Bij de stelling: ‘leasing technology is the new ownership’ moesten de deelnemers langs een grote liniaal op de vloer gaan staan tussen de 0 en 10 afhankelijk van in hoeverre ze het eens waren met de stelling (0=totaal niet mee eens, 10=totaal mee eens). Hier kwam een leuke discussie op gang tussen de mensen die geloofden dat het leasen van producten dé toekomst is en diegene die er van overtuigd zijn dat leasen geen grote toepassing zal krijgen voor hele gespecialiseerde en hoogwaardige producten.

Ook bij de vraag: ‘food processing should focus at customization or standardization?’ was de groep verdeeld en stonden de voorstanders van customization voor en de voorstander van standardization achter. Zo waren er verschillende interactieve stellingen en vragen tijdens het café.

Het laatste onderdeel was de Food Processing Units Quiz. In twee groepen moesten de deelnemers machines omschrijven en raden, gevarieerd van een marshmallow machine tot aan een appelsnijder.

De onderstaande groep was de trotse winnaar van de Food Processing Cup!

Voor de volgende edities van het Process Technology Cafe check de Facebook pagina: https://www.facebook.com/processtechnologycafe/.

Meer nieuws

Leden
Nieuws

01/06/2021

1 minuut lezen

Samen werken aan de wereld van morgen

In 2050 wil Europa klimaatneutraal zijn. GMV-lid GEA committeert zich aan die ambitie door het bedenken en ontwikkelen van slimme en duurzame technologieën om daarmee een positieve impact op de wereld te hebben. Met hun verhalen proberen ze anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Bekijk de verhalen in GEA's IMPACT magazine

Lees verder

Duurzamer, sneller en daarbij ook vooral slimmer produceren. Digitalisering biedt veel voordelen voor Agri & Food machinebouwers om nieuwe verdienmodellen op te zetten, vernieuwde servicemodellen te introduceren én innovatieve producten te ontwikkelen. Vorige week dinsdag vond een kleinschalige inspiratiesessie plaats waarin samen met een aantal GMV-leden de kansen en bedreigingen van digitalisering voor de Agri & Food machinebouwers verder in kaart zijn gebracht.

Lees verder
GMV
Nieuws

31/05/2021

1 minuut lezen

ING thema update Food & Agri – Technologie

Technologie als drijvende kracht achter groei en verduurzaming, welke keuzes worden er gemaakt in de sector?

Lees verder