Vorige week dinsdag waren wij als GMV te gast bij Vitablend/Vitasquare in Wolvega. In samenwerking met ISPT, het instituut voor sustainable process technology, organiseerden wij deze middag het Process Technology Café waarin de deelnemers op interactieve wijze in discussie gingen over de trends, kansen en uitdagingen in de Food Processing industrie.
Voordat de middag inhoudelijk van start ging trapte Marcel van Haren af met een kleine introductie van GMV voor de ISPT achterban gevolgd door een introductie van Lisa Groothuis van ISPT. Vervolgens heette directeur Rick Kirpestein iedereen van harte welkom en vertelde hij kort wat over het bedrijf dat gespecialiseerd is in ingrediënten voor verrijking (vitaminen en eiwitten), antioxidanten en oplossingen en concepten voor dieetvoeding.
Daarna was het tijd voor een rondleiding. De groep werd in tweeën gesplitst en in ruim 1,5 uur werd een kijkje in de keuken gegeven bij zowel Vitablend als Vitasquare.
Na het opdoen van veel nieuwe indrukken was het tijd voor actie! De zaal was omgetoverd tot een café en onder leiding van Frans van den Akker en Lisa Groothuis van ISPT kwam de groep onder het genot van een hapje en drankje in beweging. De ‘opwarmertjes’ als ‘hoe lang heb je moeten reizen om hier te komen’ en ‘hoe duurzaam ben jij’ verdeelde de groep al in verschillende hoeken (A,B,C,D). Bij de stelling: ‘leasing technology is the new ownership’ moesten de deelnemers langs een grote liniaal op de vloer gaan staan tussen de 0 en 10 afhankelijk van in hoeverre ze het eens waren met de stelling (0=totaal niet mee eens, 10=totaal mee eens). Hier kwam een leuke discussie op gang tussen de mensen die geloofden dat het leasen van producten dé toekomst is en diegene die er van overtuigd zijn dat leasen geen grote toepassing zal krijgen voor hele gespecialiseerde en hoogwaardige producten.
Ook bij de vraag: ‘food processing should focus at customization or standardization?’ was de groep verdeeld en stonden de voorstanders van customization voor en de voorstander van standardization achter. Zo waren er verschillende interactieve stellingen en vragen tijdens het café.
Het laatste onderdeel was de Food Processing Units Quiz. In twee groepen moesten de deelnemers machines omschrijven en raden, gevarieerd van een marshmallow machine tot aan een appelsnijder.
De onderstaande groep was de trotse winnaar van de Food Processing Cup!
Voor de volgende edities van het Process Technology Cafe check de Facebook pagina: https://www.facebook.com/processtechnologycafe/.
Vorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verderIn het kader van de samenwerking tussen de branches GMV, DMFI en Machevo nodigen wij de leden van deze drie verenigingen uit op 22 oktober 2024 voor een gezamenlijk bedrijfsbezoek aan GMV-lid Marel.
Lees verderHet doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verder