Process Technology Café bij Vitablend in Wolvega

2017, 18 april

3 minuten lezen

Vorige week dinsdag waren wij als GMV te gast bij Vitablend/Vitasquare in Wolvega. In samenwerking met ISPT, het instituut voor sustainable process technology, organiseerden wij deze middag het Process Technology Café waarin de deelnemers op interactieve wijze in discussie gingen over de trends, kansen en uitdagingen in de Food Processing industrie.

Voordat de middag inhoudelijk van start ging trapte Marcel van Haren af met een kleine introductie van GMV voor de ISPT achterban gevolgd door een introductie van Lisa Groothuis van ISPT. Vervolgens heette directeur Rick Kirpestein iedereen van harte welkom en vertelde hij kort wat over het bedrijf dat gespecialiseerd is in ingrediënten voor verrijking (vitaminen en eiwitten), antioxidanten en oplossingen en concepten voor dieetvoeding.

Daarna was het tijd voor een rondleiding. De groep werd in tweeën gesplitst en in ruim 1,5 uur werd een kijkje in de keuken gegeven bij zowel Vitablend als Vitasquare.

Na het opdoen van veel nieuwe indrukken was het tijd voor actie! De zaal was omgetoverd tot een café en onder leiding van Frans van den Akker en Lisa Groothuis van ISPT kwam de groep onder het genot van een hapje en drankje in beweging. De ‘opwarmertjes’ als ‘hoe lang heb je moeten reizen om hier te komen’ en ‘hoe duurzaam ben jij’ verdeelde de groep al in verschillende hoeken (A,B,C,D). Bij de stelling: ‘leasing technology is the new ownership’ moesten de deelnemers langs een grote liniaal op de vloer gaan staan tussen de 0 en 10 afhankelijk van in hoeverre ze het eens waren met de stelling (0=totaal niet mee eens, 10=totaal mee eens). Hier kwam een leuke discussie op gang tussen de mensen die geloofden dat het leasen van producten dé toekomst is en diegene die er van overtuigd zijn dat leasen geen grote toepassing zal krijgen voor hele gespecialiseerde en hoogwaardige producten.

Ook bij de vraag: ‘food processing should focus at customization or standardization?’ was de groep verdeeld en stonden de voorstanders van customization voor en de voorstander van standardization achter. Zo waren er verschillende interactieve stellingen en vragen tijdens het café.

Het laatste onderdeel was de Food Processing Units Quiz. In twee groepen moesten de deelnemers machines omschrijven en raden, gevarieerd van een marshmallow machine tot aan een appelsnijder.

De onderstaande groep was de trotse winnaar van de Food Processing Cup!

Voor de volgende edities van het Process Technology Cafe check de Facebook pagina: https://www.facebook.com/processtechnologycafe/.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/09/2020

2 minuten lezen

Het belang van FoodSwitch

Om de economie post-COVID-19 te stimuleren lanceert het kabinet op Prinsjesdag waarschijnlijk een nieuw initiatief: het Groeifonds. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het programma FoodSwitch dat goede kans maakt hieruit te worden gefinancierd. FoodSwitch genereert nieuw verdienvermogen uit de noodzakelijk verduurzaming van de wereldwijde voedselproductie. Deze duurzaamheidsswitch biedt een unieke kans voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Lees verder
Leden
Nieuws

27/08/2020

2 minuten lezen

Reintjes Systems ontwikkelt automatische kratten uitvouwmachine

Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-up onderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte Joost met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. 1 jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/08/2020

2 minuten lezen

Mki-subsidie om leren en ontwikkelen te stimuleren

Jouw medewerkers zijn de sleutel van het succes van je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Zo blijf je als werkgever aantrekkelijk en blijven jouw medewerkers voorop als de vakmensen van de toekomst. Maar leren is niet altijd makkelijk: onvoldoende tijd, te weinig capaciteit of een gebrek aan geld staat een leven lang ontwikkelen soms in de weg.

Lees verder