Op 20 juni jl. hebben GMV en de Belgische Food & Beverage Technology club voor de eerste keer een gezamenlijk ‘Summerevent’ georganiseerd. Het ‘Summerevent’ heeft haar naam waargemaakt met 34 C buitentemperatuur. Gelukkig werkte de airco binnen goed.
Het programma
Na een korte introductie van beide verenigingen werd de inhoudelijke aftrap verzorgd door Staf Seurink Vice President Robotica van ABB, lid van beide organisaties. Staf gaf zijn visie op de veranderende technologische mogelijkheden en de impact en zeker ook kansen die dat gaat hebben in de toekomst.
Download de presentatie van Staf Seurink
Dat er wat gaat veranderen onderstreepte Johan Treur van World Class Maintenance ook nog eens. Vanuit het Nederlandse Fieldlab Capella wordt gewerkt aan een manier om onderhoud van machines 100{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} voorspelbaar te maken. Hierbij komen natuurlijk vragen naar boven als ‘wie is de eigenaar van de data? En, ‘Welke nieuwe business modellen kunnen we realiseren?’ Download de presentatie van Johan Treur.
Dat er al (GMV-) leden zijn die Remote Maintenance al bijna tot ‘core business’ hebben verheven, liet Franklin Fransen van Tetrapak zien in haar presentatie. Hij ging nog nader in op de trends als IoT, Big Data, Visualisatie en ook Virtualisatie, waarbij klanten op afstand geholpen worden door monteurs die ‘vanachter het bureau’ aanwijzingen geven.
Het Belgische J-Tec heeft samen met haar toeleverancier ViuMore in een heuse live demo de mogelijkheden van remote maintenance laten zien.
De samenwerking met Food & Beverage Technology Club
Naar aanleiding van een onderzoek dat in opdracht van GMV is uitgevoerd is een aantal gelijksoortige branche organisaties in kaart gebracht. Door internationale samenwerking op te zoeken verwachten we (nog) sterker kennis en kunde te bundelen en in de toekomst ook op Europees niveau een aantal zaken te kunnen organiseren.
Voor een goede samenwerking is het belangrijk dat je elkaar eerst leert kennen. Daarom hebben we besloten gezamenlijk een Summerevent te organiseren met een thema dat in beide organisaties leeft.
Het doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verderHet doel van deze bijeenkomst is een gezamenlijke agenda te ontwikkelen hoe we de continuïteit en verdere verduurzaming van internationale agrofood handelsketens waarborgen, inclusief de daarvoor benodigde ondersteuning vanuit de overheid.
Lees verderWat gaat Artificial Intelligence in Food Processing betekenen? Het AI Food & Tech Summit is een 3-daags evenement, van 3-5 september 2024 in Amsterdam.
Lees verder