Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

Leden

2021, 05 januari

2 minuten lezen

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Met een team van 90 QINGS wordt er vanuit meerdere locaties in Nederland samengewerkt met voedselproductiebedrijven en machinebouwers op het gebied van digitalisering, prototypes, proof of principles en testing. QING’s hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem waar ook het development lab is voor het bouwen van testopstellingen en het uitvoeren van testen. Voor zowel kleine systemen als hoogwaardige prototypes.

Momenteel investeert QING veel in de ontwikkeling en toepassing van technologieën zoals Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics. Dit zijn volgens hen de sleuteltechnologieën voor de industrie in de komende jaren. Zo is QING onder andere ook betrokken bij het NWO digital twin project.

“Digital Twin technologie is een van de sleutel technologieën in de industrie. Wij verlagen risico’s, kosten en doorlooptijden in development en optimalisatie projecten. De mogelijkheden zijn indrukwekkend en worden alleen maar interessanter.” aldus Bram de Vrught – Business Manager bij QING.

Benieuwd naar de projecten van QING? Bekijk dan deze referenties:

https://www.qing.nl/meer-dan-de-helft-op-opstartkosten-besparen-door-virtual-commissioning/

https://www.qing.nl/van-loon-vlees/

https://www.qing.nl/sanovo-prespective-en-qing-bouwen-virtuele-eiersorteermachine/

https://www.qing.nl/dertig-procent-meer-productie-door-innovatief-uitdrogingsprincipe/

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder