Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

Leden

2021, 05 januari

2 minuten lezen

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Met een team van 90 QINGS wordt er vanuit meerdere locaties in Nederland samengewerkt met voedselproductiebedrijven en machinebouwers op het gebied van digitalisering, prototypes, proof of principles en testing. QING’s hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem waar ook het development lab is voor het bouwen van testopstellingen en het uitvoeren van testen. Voor zowel kleine systemen als hoogwaardige prototypes.

Momenteel investeert QING veel in de ontwikkeling en toepassing van technologieën zoals Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics. Dit zijn volgens hen de sleuteltechnologieën voor de industrie in de komende jaren. Zo is QING onder andere ook betrokken bij het NWO digital twin project.

“Digital Twin technologie is een van de sleutel technologieën in de industrie. Wij verlagen risico’s, kosten en doorlooptijden in development en optimalisatie projecten. De mogelijkheden zijn indrukwekkend en worden alleen maar interessanter.” aldus Bram de Vrught – Business Manager bij QING.

Benieuwd naar de projecten van QING? Bekijk dan deze referenties:

https://www.qing.nl/meer-dan-de-helft-op-opstartkosten-besparen-door-virtual-commissioning/

https://www.qing.nl/van-loon-vlees/

https://www.qing.nl/sanovo-prespective-en-qing-bouwen-virtuele-eiersorteermachine/

https://www.qing.nl/dertig-procent-meer-productie-door-innovatief-uitdrogingsprincipe/

Meer nieuws

Leden
Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder
Leden
Nieuws

05/06/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder
Leden
Nieuws

22/05/2024

1 minuut lezen

6 Juni | Kennissessie Hygiëne en EMC in de elektrotechniek

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder