Nieuw Food Processing Innovations (onderzoeks)programma 

GMV

2020, 06 januari

1 minuut lezen

Aanleiding

De voedingsmiddelensector staat volop in beweging. Een veranderende consumentenvraag en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe type kennis en kunde en een multidisciplinaire aanpak. Hogeschool InHolland verkent in samenwerking met GMV hoe met behulp van een nieuw (onderzoeks)programma het beste invulling kan geven aan het opleiden van de proces technologen van de toekomst.

‘Food Processing Innovations’

Door middel van een mogelijk lectoraat ‘Food Processing Innovations’ met een bijbehorend onderzoeksprogramma in samenwerking met innovatieve bedrijven kunnen studenten future proof worden opgeleid.  Doordat Inholland een unieke combinatie heeft van de opleidingen Food Commerce & Technology tezamen met Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek kunnen deze opleidingen gezamenlijk voorzien in een multidisciplinaire aanpak en een betere multidisciplinaire inzetbaarheid. Development, waardecreatie en samenwerking met het bedrijfsleven zijn daarbij een belangrijke focus.

Brainstorm bijeenkomst

GMV organiseert in samenwerking met InHolland een eerste bijeenkomst voor GMV leden bij InHolland in Delft in het eerste kwartaal van 2020. Leden die graag actief mee willen brainstormen over de onderzoeksagenda, de benodigde kennis en skills kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen via gmv@fme.nl

Meer nieuws

'Landbouwmachines en machines voor de voedingsmiddelenindustrie zijn samen goed voor meer dan de helft van de totale exportverdiensten aan landbouwgerelateerde goederen'. Vorig week is het rapport: 'De Nederlandse agrarische sector internationaal' gepubliceerd met daarin de ontwikkelingen in de Nederlandse handel in landbouwgoederen met het buitenland. Dit betreft een gezamenlijke publicatie van Wageningen Economic Research en het CBS in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)

Lees verder
GMV
Nieuws

15/01/2020

1 minuut lezen

Protein Facility Map

Foodvalley NL heeft een overzicht gepubliceerd van faciliteiten in Nederland voor het testen en opschalen van ingrediënten, halffabrikaten of eindproducten met plantaardige ingrediënten. Het gaat om zowel organisaties die produceren voor derden als partijen die testfaciliteiten aanbieden waarop zelf getest en geproduceerd kan worden.

Lees verder
GMV
Nieuws

03/01/2020

1 minuut lezen

Kennis- & Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel

De nieuwe Kennis- en Innovatie Agenda Landbouw, Water en Voedsel 2020-2023 geeft aan waar de komende jaren aan gewerkt gaat worden door bedrijfsleven, overheid en kennis- en onderzoeksinstellingen

Lees verder