Nieuw Food Processing Innovations (onderzoeks)programma 

GMV

2020, 06 januari

1 minuut lezen

Aanleiding

De voedingsmiddelensector staat volop in beweging. Een veranderende consumentenvraag en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe type kennis en kunde en een multidisciplinaire aanpak. Hogeschool InHolland verkent in samenwerking met GMV hoe met behulp van een nieuw (onderzoeks)programma het beste invulling geven kan worden aan het opleiden van de (proces) technologen van de toekomst.

‘Food Processing Innovations’

Door middel van een mogelijk lectoraat ‘Food Processing Innovations’ met een bijbehorend onderzoeksprogramma in samenwerking met innovatieve bedrijven kunnen studenten future proof worden opgeleid.  Doordat Inholland een unieke combinatie heeft van de opleidingen Food Commerce & Technology tezamen met Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek kunnen deze opleidingen gezamenlijk voorzien in een multidisciplinaire aanpak en een betere multidisciplinaire inzetbaarheid. Development, waardecreatie en samenwerking met het bedrijfsleven zijn daarbij een belangrijke focus.

Brainstorm bijeenkomst

GMV organiseert in samenwerking met InHolland een eerste bijeenkomst voor GMV leden bij InHolland in Delft in het eerste kwartaal van 2020. Leden die graag actief mee willen brainstormen over de onderzoeksagenda, de benodigde kennis en skills kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen via gmv@fme.nl

Meer nieuws

Tijdens de internationale conferentie ‘Data Driven Agrifood Future’ hebben diverse regionale, landelijke en internationale partijen de eerste stap gezet naar een wereldwijde samenwerking en een alliantie op het gebied van een data gedreven Agrifoodsector. Een initiatief van de provincie Noord-Brabant, samen met AgriFood Capital, FME, gemeente 's-Hertogenbosch en JADS-TU/e.

Lees verder

Een machine volledig installeren op afstand? Geen probleem! GMV-lid Kiremko is het gelukt om een nieuwe frietlijn met behulp van augmented reality opgestart te krijgen bij een klant in Marokko.

Lees verder
Leden
Nieuws

29/10/2020

2 minuten lezen

Klimaatplannen voor de levensmiddelenindustrie gepubliceerd

Donderdag 22 oktober zijn de Koplopersprogramma’s van de zes industriële clusters in ontvangst genomen door minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. In deze programma’s presenteren de clusters hun plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen. Binnen het zesde cluster zijn ook de plannen van de levensmiddelenindustrie opgenomen die naar 2030 toe 1,6 Mton CO2 moeten besparen. Techniek speelt daarin een belangrijke rol.

Lees verder