Nieuw Food Processing Innovations (onderzoeks)programma 

GMV

2020, 06 januari

1 minuut lezen

Aanleiding

De voedingsmiddelensector staat volop in beweging. Een veranderende consumentenvraag en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe type kennis en kunde en een multidisciplinaire aanpak. Hogeschool InHolland verkent in samenwerking met GMV hoe met behulp van een nieuw (onderzoeks)programma het beste invulling geven kan worden aan het opleiden van de (proces) technologen van de toekomst.

‘Food Processing Innovations’

Door middel van een mogelijk lectoraat ‘Food Processing Innovations’ met een bijbehorend onderzoeksprogramma in samenwerking met innovatieve bedrijven kunnen studenten future proof worden opgeleid.  Doordat Inholland een unieke combinatie heeft van de opleidingen Food Commerce & Technology tezamen met Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek kunnen deze opleidingen gezamenlijk voorzien in een multidisciplinaire aanpak en een betere multidisciplinaire inzetbaarheid. Development, waardecreatie en samenwerking met het bedrijfsleven zijn daarbij een belangrijke focus.

Brainstorm bijeenkomst

GMV organiseert in samenwerking met InHolland een eerste bijeenkomst voor GMV leden bij InHolland in Delft in het eerste kwartaal van 2020. Leden die graag actief mee willen brainstormen over de onderzoeksagenda, de benodigde kennis en skills kunnen voor meer informatie en aanmelding contact opnemen via gmv@fme.nl

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/06/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder