Nederland Agri Horti Business Week 2015 in Thailand

2014, 16 december

3 minuten lezen

Bangkok kleurt oranje in maart 2015. Nederland is officieel partnerland van de Agri Horti Business Week, van 11 tot en met 19 maart 2015 in Bangkok, Thailand. De Agri Horti Business Week bestaat uit een trio van internationale vakbeurzen: VIV Asia, Horti Asia en Agri Asia. Het Ministerie van Economische Zaken en beursorganisator VNU Exhibitions werken nauw samen aan een omvangrijk Holland promotieprogramma.

Er komt een Holland Paviljoen voor Nederlandse bedrijven die activiteiten in Azië willen starten, maar ook de Nederlandse individuele beursdeelnemers wholesale jerseys worden door het Holland promotieprogramma extra ondersteund. Voor de land- en tuinbouwsector wordt het Dutch Excellence congres georganiseerd. Arie Veldhuizen, Zeit Landbouwraad in Vietnam en cheap jerseys Thailand, ziet uit naar de ‘Hollandse week’ in Me-Soluziones Bangkok. “De Nederlandse agrifoodsector blinkt uit in innovatie en productiviteit. Met het oog op de groeiende vraag in de wereld naar voedsel liggen er gigantische kansen in de Azië-Pacific regio voor aanbieders van producten en diensten voor de veehouderij en vleeswerking, maar ook in de land-en tuinbouw.”

VIV Asia

Marktmanager bij VNU Exhibitions Ruwan Berculo is organisator van VIV Asia. Deze vakbeurs heeft zich ontwikkeld tot het brandpunt van Ветчина de ‘Feed to Meat’-keten (dierproductie en vleesverwerking) in de regio Azië-Pacific. “Het zit in het DNA van Nederlandse agrifood ondernemers en onderzoekers om kansen te zien en technologische hoogstandjes te ontwikkelen voor de uitdagingen die zich aandienen in de wereld van morgen. Denk hierbij aan voedselveiligheid, maar ook aan duurzaam produceren in alle geledingen van de keten. Daar hebben we in Nederland veel de expertise in.”

Holland Paviljoen

Tot op heden hebben bijna 90 Nederlandse bedrijven de weg naar VIV Asia, Horti Asia en Agri Asia als zelfstandig deelnemer weten te vinden. Het Holland Paviljoen wordt een extra eyecatcher. “Het zal de bezoekers nergens ontgaan dat Nederland aanwezig is, vanaf de toegangswegen tot in het beursgebouw,” aldus Berculo, “Er wordt een speciale Hollandpromotie-catalogus voor bezoekers gemaakt. In e-mail nieuwsbrieven, persberichten en uitnodigingen worden de diverse activiteiten onder de aandacht gebracht van de bezoekers. Op 11 en 17 maart worden netwerkborrels georganiseerd, o.a. in samenwerking met het Dutch Poultry Centre. Het 5 Netherlands Agro, Food and Technology Centre (NAFTC) bereidt een matchmaking programma voor met VIP’s uit India, China en Vietnam.

Dutch Excellence op Horti Asia

Het Dutch Excellence congres brengt de innovatiekracht van Nederland op het gebied van tuinbouw onder de aandacht van Aziatische bezoekers. Diverse prominente partijen presenteren innovaties en trends op het gebied van veredeling en vermeerdering van bloemen en wholesale NFL jerseys planten, klimaatbeheersing, duurzaam watermanagement. Dutch Excellence biedt een strategische blik op de marktkansen in landen als Maleisië en Vietnam.

Wereldmarktleider

De Topsectoren Agri&Food en Tuinbouw&Uitgangsmaterialen en het Ministerie van Economische Zaken werken nauw samen bij de activiteiten rond de Holland-week in Azië, die tot in de officiële opening van de Agri Horti Business Week zichtbaar zullen zijn. Beide Topsectoren beogen de internationale positie van Nederland verder te versterken, door te blijven investeren in kennis en innovatie. De ambitie is om in 2020 wereldmarktleider te zijn op het gebied van duurzame, climate smart oplossingen in voedselproductie.

Wanneer en waar

De Agri Horti Business Week start met VIV Asia 2015, van 11 tot en met 13 maart 2015. De vakbeurzen Horti Asia General en Agri Asia vinden plaats van 17 tot en met 19 maart. De locatie is het BITEC in Bangkok.

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder