MIT-regeling Topsector Agri en Food

2017, 28 maart

2 minuten lezen

De voedselindustrie ontwikkelt voedsel of drank met extra gezonde voedingswaarden, zoals vitaminen en mineralen. Daarnaast bedenken bedrijven oplossingen voor voedselschaarste. De groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

De Nederlandse agri & food sector blinkt uit in innovaties en productiviteit. Van de 40 belangrijkste voedsel- en drankbedrijven ter wereld hebben 12 een vestiging of R&D-activiteiten in Nederland.

De sector wil zijn internationale positie verder versterken, door te blijven investeren in kennis en innovatie. De groeiende vraag naar (gezond) voedsel biedt hiervoor kansen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld voedsel ontwikkelen waarvoor minder grondstoffen nodig zijn.

Doelstellingen MIT-regeling Agri en Food

Met de MIT-regeling Agri en Food stimuleert het ministerie van Economische Zaken mkb-ondernemers om binnen de voedselindustrie samen te werken en te innoveren. Het doel is om de internationale positie van de topsector verder te versterken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de MIT.

Randvoorwaarden

Binnen het innovatiecontract Agri & Food worden diverse innovatiethema’s onderscheiden. Alle aanvragen voor activiteiten onder dit programma dienen te vallen onder één van deze thema’s.
De thema’s van deze topsector vindt u in de bijlage onder aan deze pagina.

Meer informatie

Topsector Agri-food
Voor vragen over de regeling bel: 088 042 42 42

Downloads

MIT 2017 bijlage AgriFood
Update innovatiecontract agrifood 2013.pdf

 

 

Meer nieuws

GMV
Nieuws

01/03/2021

1 minuut lezen

GMV bouwt verder

GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.

Lees verder
Leden
Nieuws

26/02/2021

1 minuut lezen

JBT zet in op een duurzamere en betere wereld

Hoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken. 

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2021

2 minuten lezen

Food Process Engineers van de toekomst

Er is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben? 

Lees verder