De voedselindustrie ontwikkelt voedsel of drank met extra gezonde voedingswaarden, zoals vitaminen en mineralen. Daarnaast bedenken bedrijven oplossingen voor voedselschaarste. De groeiende vraag naar gezond en duurzaam voedsel biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.
De Nederlandse agri & food sector blinkt uit in innovaties en productiviteit. Van de 40 belangrijkste voedsel- en drankbedrijven ter wereld hebben 12 een vestiging of R&D-activiteiten in Nederland.
De sector wil zijn internationale positie verder versterken, door te blijven investeren in kennis en innovatie. De groeiende vraag naar (gezond) voedsel biedt hiervoor kansen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld voedsel ontwikkelen waarvoor minder grondstoffen nodig zijn.
Met de MIT-regeling Agri en Food stimuleert het ministerie van Economische Zaken mkb-ondernemers om binnen de voedselindustrie samen te werken en te innoveren. Het doel is om de internationale positie van de topsector verder te versterken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering van de MIT.
Binnen het innovatiecontract Agri & Food worden diverse innovatiethema’s onderscheiden. Alle aanvragen voor activiteiten onder dit programma dienen te vallen onder één van deze thema’s.
De thema’s van deze topsector vindt u in de bijlage onder aan deze pagina.
Topsector Agri-food
Voor vragen over de regeling bel: 088 042 42 42
MIT 2017 bijlage AgriFood
Update innovatiecontract agrifood 2013.pdf
Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.
Lees verderOp woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.
Lees verderOp donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.
Lees verder