Innovatieve mkb’ers kunnen vanaf 10 mei weer subsidie aanvragen binnen de MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, innovatieadviesprojecten, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot).
Het kabinet en de regio’s stellen in 2016 gezamenlijk € 55 miljoen beschikbaar voor de MIT. De regeling is verdeeld in een aantal regionale programma’s en een landelijk vangnet met elk een eigen budget. Wanneer u subsidie aanvraagt met een samenwerkingspartner uit een andere regio, is het verstandig om de voorwaarden voor een MIT-aanvraag in beide regio’s te vergelijken. Voor de kennisvouchers, netwerkactiviteiten en innovatiemakelaars is alleen landelijk budget beschikbaar. Voor de R&D-samenwerkingsprojecten geldt het ‘first come, first serve’-principe niet: dit is een tender. Aanvragen hiervoor kunt u vanaf 5 juli indienen.
Kennisvouchers
Een kennisvoucher is een ‘waardebon’ waarmee een mkb-ondernemer een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.
Innovatieadviesprojecten
Inwinnen van innovatieadvies door een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie. Dit is bijvoorbeeld het beantwoorden van een kennis- en/of een adviesvraag. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.
Haalbaarheidsprojecten
In kaart brengen van de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. Openstelling: 10 mei tot en met 1 september 2016.
R&D-samenwerking
Samen met minstens een andere mkb een product, productieproces of dienst vernieuwen of ontwikkelen. Openstelling: 5 juli tot en met 1 september 2016. Het is een tender.
Meer informatie
Lees meer over de voorwaarden, budgetten, regio’s en manier van aanvragen op de website van RVO.
FME MIT-factsheet | maart 2016
Vorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verderIn het kader van de samenwerking tussen de branches GMV, DMFI en Machevo nodigen wij de leden van deze drie verenigingen uit op 22 oktober 2024 voor een gezamenlijk bedrijfsbezoek aan GMV-lid Marel.
Lees verderHet doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verder