MIT 2016 Roadshow door KvK en RVO

2016, 29 mei

3 minuten lezen

kvkOp 7, 9, 14 en 23 juni organiseren regionale organisaties (waaronder de provincies) samen met de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) vier voorlichtingsbijeenkomsten over de MIT-tender van R&D samenwerkingsprojecten.

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 5 juli een aanvraag indienen voor een MIT-R&D-samenwerkingsproject. Een R&D-samenwerkingsproject van de MKB Innovatiestimulering Regio & Topsectoren (MIT) is gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten. Ervaring leert dat niet alle aanvragen aan de vereiste criteria voldoen. De Roadshow MIT helpt ondernemers op weg bij het maken van een goed onderbouwde aanvraag.

Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)
De vier bijeenkomsten zijn bedoeld voor (samenwerkende) mkb-ondernemers en intermediairs die overwegen een aanvraag in te dienen voor deze MIT-R&D-tender. Doel van de regeling is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren. Voorwaarde is dat je samen met minstens een andere mkb-er een product, productieproces of dienst vernieuwt of ontwikkelt. Openstelling van de tender is van 5 juli tot en met 1 september 2016.

Loketwijzer MIT 2016
Via de Loketwijzer MIT 2016 kun je achterhalen in welke regio je de aanvraag straks moet indienen. U weet dan ook welke voorlichtingsbijeenkomst voor jou het meest relevant is. Geadviseerd wordt om eerst de stappen van de Loketwijzer te doorlopen. Je komt dan bij de juiste regio uit. Als jouw aanvraag niet past binnen de door de regio opengestelde topsectoren, dan wordt je in de Loketwijzer doorverwezen naar het landelijke vangnet, uitgevoerd door RVO. Je kunt dan bij alle bijeenkomsten aansluiten, want RVO is aanwezig.

Waarom je de “Roadshow MIT 2016” niet mag missen
Je krijgt informatie:
– hoe de procedure van de regeling (tender) werkt,
– over wat er van belang is om uw aanvraag goed in te dienen,
– over hoe u uw kansen op een succesvolle aanvraag kunt vergroten,
– over octrooi, technische zaken en ondersteuning van de KvK
– over ondersteuning van de provincies.
Ook zijn vertegenwoordigers van enkele topsectoren MKB loketten aanwezig om u wegwijs te maken in hun aanbod.

Programma Roadshow MIT
De bijeenkomst bestaat uit een plenair gedeelte, waarin algemene informatie wordt gegeven over de MIT-regeling en het aanvraagtraject. Daarna volgt een netwerkcafé, waarbij ondernemers vragen kunnen stellen aan de deelnemende organisaties.

Aanwezig zijn o.a.:
– Regionale ontwikkelingsmaatschappijen en uitvoeringsorganisaties,
– Alle provincies m.u.v. Zuid-Holland,
– Kamer van Koophandel,
– Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO),
– Octrooicentrum Nederland,
– MKB-Steunpunten van verschillende topsectoren,
– Het Groene Brein.
De bijeenkomst biedt ook een mooie gelegenheid tot netwerken. Ondernemers kunnen onderling hun MIT-ervaringen uitwisselen en nieuwe contacten opdoen. Wilt u meer informatie over de MIT-regeling, kijk dan op www.rvo.nl/mit.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van de KvK.

Meer nieuws

GMV
Nieuws

02/05/2024

2 minuten lezen

World Expo 2025: Unieke kans voor samenwerking met Japan

In 2025 vindt de World Expo plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema 'Designing future society for our lives'. GMV, als branchevereniging van de producenten van machinerieën voor de voedingsmiddelenindustrie, volgt de ontwikkelingen van deze World EXPO nauwlettend.

Lees verder

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder