Matchmaking Day WUR

GMV

2021, 01 november

2 minuten lezen

28 oktober 2021 werd er door de Wageningen University & Research (WUR) een Matchmaking Day Sustainability georganiseerd.

Om ons aan te passen aan klimaatverandering, deze te voorkomen of de negatieve gevolgen ervan te beperken, is een transitie richting een circulaire en klimaatrobuuste samenleving noodzakelijk. De ambitie staat en is door WUR vormgegeven in het kennisbasisprogramma ‘Circulair en Klimaatneutraal’.

Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om in dialoog met belanghebbenden uit beleid, bedrijfsleven en samenleving te onderzoeken hoe kennis en resultaten uit projecten van de WUR het best ten nut gemaakt kunnen worden voor een circulaire en klimaatrobuuste samenleving en wat er in het programma nog moet gebeuren om dit te realiseren.

Vanuit GMV Dutch Food Systems heeft onze directeur Eveliene Langedijk daar een keynote speech gegeven over hoe onze leden en GMV samen met het thema duurzaamheid bezig zijn. Samenwerken in de keten is daar een belangrijk onderdeel van. Omdat kennis zich op diverse plekken bevind, is het samenbrengen hiervan cruciaal. Transparantie, durven doen, vertrouwen en openheid vormen de basis om naar nieuwe samenwerkingsvormen in de keten te gaan.

Afsluiter was om vooral met elkaar in gesprek te blijven, kijk om je heen en zie waar en hoe we samen kunnen optrekken richting meer duurzame organisaties, en uiteindelijk een duurzamere wereld voor iedereen.

Meer nieuws

Hoe ziet de voedselverwerkende industrie in Rusland eruit en welke kansen biedt dat aan Nederlandse bedrijven? De Russische voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt zich in hoog tempo. Verwacht wordt dat de voedselproductie richting 2030 zal toenemen met ruim 133%, en dat de voedselexport in 2035 US$ 28,5 miljard zal bedragen.

Lees verder

Levert of werkt jouw bedrijf aan sleuteltechnologie innovaties voor de voedsel(verwerkende) sector? Dan kun je kosteloos worden opgenomen in de NL Smart Food Manufacturing special. Hierin worden vele hoogwaardige Nederlandse bedrijven van industrie tot aan MKB en startups uit de food tech sector voorgesteld. Het beste dat Nederland te bieden heeft! 

Lees verder
GMV
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder