Matchmaking Day WUR

GMV

2021, 01 november

2 minuten lezen

28 oktober 2021 werd er door de Wageningen University & Research (WUR) een Matchmaking Day Sustainability georganiseerd.

Om ons aan te passen aan klimaatverandering, deze te voorkomen of de negatieve gevolgen ervan te beperken, is een transitie richting een circulaire en klimaatrobuuste samenleving noodzakelijk. De ambitie staat en is door WUR vormgegeven in het kennisbasisprogramma ‘Circulair en Klimaatneutraal’.

Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om in dialoog met belanghebbenden uit beleid, bedrijfsleven en samenleving te onderzoeken hoe kennis en resultaten uit projecten van de WUR het best ten nut gemaakt kunnen worden voor een circulaire en klimaatrobuuste samenleving en wat er in het programma nog moet gebeuren om dit te realiseren.

Vanuit GMV Dutch Food Systems heeft onze directeur Eveliene Langedijk daar een keynote speech gegeven over hoe onze leden en GMV samen met het thema duurzaamheid bezig zijn. Samenwerken in de keten is daar een belangrijk onderdeel van. Omdat kennis zich op diverse plekken bevind, is het samenbrengen hiervan cruciaal. Transparantie, durven doen, vertrouwen en openheid vormen de basis om naar nieuwe samenwerkingsvormen in de keten te gaan.

Afsluiter was om vooral met elkaar in gesprek te blijven, kijk om je heen en zie waar en hoe we samen kunnen optrekken richting meer duurzame organisaties, en uiteindelijk een duurzamere wereld voor iedereen.

Meer nieuws

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder