Marktrapport Rusland: kansen in de voedselverwerkende industrie

Overige

2021, 06 december

1 minuut lezen

Hoe ziet de voedselverwerkende industrie in Rusland eruit en welke kansen biedt dat aan Nederlandse bedrijven? De Russische voedingsmiddelenindustrie ontwikkelt zich in hoog tempo. Verwacht wordt dat de voedselproductie richting 2030 zal toenemen met ruim 133%, en dat de voedselexport in 2035 US$ 28,5 miljard zal bedragen. De landbouw- en voedselverwerkende industrie worden momenteel fors gemoderniseerd om beter te voldoen aan de vraag van de consument. Deze moderniseringstrend biedt veel kansen aan Nederlandse bedrijven.

In opdracht van RVO en de Nederlandse ambassade in Moskou heeft Bilfinger Tebodin Rusland een studie uitgevoerd naar de voedselverwerkende industrie in Rusland. Het bijbehorende rapport geeft inzicht in de belangrijkste gegevens en trends van de Russische agrovoedingssector, de economische omgeving en de wetgeving. Ook gaat het in op kansen en uitdagingen voor Nederlandse bedrijven in dit marktsegment.

Via de link vindt u een samenvatting van het rapport ‘FoodTech industries in Russia’ en daar is ook het volledige rapport op te vragen.

https://www.rvo.nl/onderwerpen/internationaal-ondernemen/landenoverzicht/rusland/zakelijke-kansen/marktrapport-rusland-kansen-de-voedselverwerkende-industrie

Meer nieuws

Levert of werkt jouw bedrijf aan sleuteltechnologie innovaties voor de voedsel(verwerkende) sector? Dan kun je kosteloos worden opgenomen in de NL Smart Food Manufacturing special. Hierin worden vele hoogwaardige Nederlandse bedrijven van industrie tot aan MKB en startups uit de food tech sector voorgesteld. Het beste dat Nederland te bieden heeft! 

Lees verder
Overige
Nieuws

01/11/2021

2 minuten lezen

FNLI-jaarbijeenkomst 2021

Op donderdag 14 oktober vond de FNLI-Jaarbijeenkomst 2021 plaats. Voor veel van de circa 200 aanwezigen een bijzondere bijeenkomst. Naast een inhoudelijk programma was er namelijk ruimte voor FNLI-leden en genodigden om elkaar na een lange periode weer eens te ontmoeten en te spreken. “Elkaar na zo’n lange tijd in levenden lijve te spreken, daar was ik echt aan toe” was een veelgehoorde reactie.

Lees verder

Het Sustainable Food Initiative organiseert, samen met Universiteit Utrecht, op 11 november de inspiratiesessie ‘Inclusive Food Transition: Health, governance and circular economy’.

Lees verder