Vanwege de groei van de wereldbevolking en stijgende welvaart, zal de wereldwijde vraag naar vlees verdubbelen in 2050. Hier zullen we niet aan kunnen voldoen. Daarom moeten we op zoek naar vleesvervangende producten waarbij het ook voor een vleeseter laagdrempeliger wordt om om te schakelen naar vleesvervangende product. Daarom heeft Wageningen UR een nieuwe technologie ontwikkeld. Deze nieuwste innovatie is ‘Shear Cell’ technologie.
Deze vleesvervanger heeft dezelfde ‘look’, smaak en structuur als echt vlees en kan ook op dezelfde manier bereid worden. Door het toepassen van verschillende ingrediënten, kunnen verschillende structuren en ‘bites’ gerealiseerd worden.
Naast het feit dat er op dit moment al een aantal proefopstellingen zijn gemaakt, is Wageningen UR nu op zoek naar een machinebouwer die samen met hun een machine kan ontwikkelen die dit proces verder kan professionaliseren.
Meer informatie is te krijgen via:
Wageningen UR Food & Biobased Research, Marjolein van der Glas
2024 was een jaar van belangrijke mijlpalen en waardevolle samenwerkingen voor de GMV. We kijken met voldoening terug op een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet binnen de Nederlandse maakindustrie voor de voedselketen. Samen met onze leden en partners hebben we volop gewerkt aan deze groei en daarvoor willen we jullie hartelijk bedanken.
Lees verderWil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verder