Machinebouwer gezocht voor shear cell technologie

2015, 01 december

1 minuut lezen

Vanwege de groei van de wereldbevolking en stijgende welvaart, zal de wereldwijde vraag naar vlees verdubbelen in 2050. Hier zullen we niet aan kunnen voldoen. Daarom moeten we op zoek naar vleesvervangende producten waarbij het ook voor een vleeseter laagdrempeliger wordt om om te schakelen naar vleesvervangende product. Daarom heeft Wageningen UR een nieuwe technologie ontwikkeld.  Deze nieuwste innovatie is ‘Shear Cell’ technologie.

Deze vleesvervanger heeft dezelfde ‘look’,  smaak en structuur als echt vlees en kan ook op dezelfde manier bereid worden. Door het toepassen van verschillende ingrediënten, kunnen verschillende structuren en ‘bites’ gerealiseerd worden.

Naast het feit dat er op dit moment al een aantal proefopstellingen zijn gemaakt, is Wageningen UR nu op zoek naar een machinebouwer die samen met hun een machine kan ontwikkelen die dit proces verder kan professionaliseren.

Meer informatie is te krijgen via:

Wageningen UR Food & Biobased Research, Marjolein van der Glas

 

Meer nieuws

In deze visie zet minister Schouten (LNV) uiteen welke kansen en risico's er zijn, en aan welke randvoorwaarden op hoofdlijnen moet worden voldaan om digitalisering in te kunnen zetten voor de maatschappelijke opgaven in landbouw, natuur en voedselkwaliteit.

Lees verder
Nieuws

09/09/2021

2 minuten lezen

Track – Foodprocessing & materiaalpaspoorten

Hoe circulair is een product? Dat is nog vaak lastig om objectief vast te stellen. Het is nog niet voor iedereen duidelijk wat circulariteit nu precies inhoudt. Tegelijkertijd komen er al veel nieuwe meetinstrumenten op de markt. Producenten en afnemers in de maakindustrie hebben behoefte aan eenduidige en uniforme meetmethode om circulaire data van een product vast te leggen.

Lees verder
Leden
Nieuws

02/08/2021

1 minuut lezen

Op weg naar duurzame verpakkingen

'Minder, dunner en innovatiever' dat is de aanpak van GMV-lid Syntegon als het gaat om de (voedsel) verpakkingen van morgen. Samen met verpakkingsontwerpers, materiaalspecialisten en voedselproducenten zetten zij in op een transitie naar duurzaam verpakken. Lees meer over deze aanpak

Lees verder