Vanwege de groei van de wereldbevolking en stijgende welvaart, zal de wereldwijde vraag naar vlees verdubbelen in 2050. Hier zullen we niet aan kunnen voldoen. Daarom moeten we op zoek naar vleesvervangende producten waarbij het ook voor een vleeseter laagdrempeliger wordt om om te schakelen naar vleesvervangende product. Daarom heeft Wageningen UR een nieuwe technologie ontwikkeld. Deze nieuwste innovatie is ‘Shear Cell’ technologie.
Deze vleesvervanger heeft dezelfde ‘look’, smaak en structuur als echt vlees en kan ook op dezelfde manier bereid worden. Door het toepassen van verschillende ingrediënten, kunnen verschillende structuren en ‘bites’ gerealiseerd worden.
Naast het feit dat er op dit moment al een aantal proefopstellingen zijn gemaakt, is Wageningen UR nu op zoek naar een machinebouwer die samen met hun een machine kan ontwikkelen die dit proces verder kan professionaliseren.
Meer informatie is te krijgen via:
Wageningen UR Food & Biobased Research, Marjolein van der Glas
In navolging van de voorgaande, succesvolle Normen-dag organiseren brancheverenigingen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI-NBT), GMV Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met Hygienic Design Network (HDN) op 2 oktober 2023 bij Wageningen University & Research een nieuwe kennissessie.
Lees verderIn de chique ambiance van de ‘Next Level’ congreszaal van de Evenementenhal Gorinchem genoten veertig directieleden en managers van een voortreffelijk Captains of Processing Dinner, georganiseerd door de Machevo & Bulk Vereniging, Easyfairs en Vakblad BULK.
Lees verderSMC Nederland heeft vestigingen in Amsterdam en Eindhoven. Het bedrijf biedt oplossingen voor de automatisering van productieprocessen in de industriesector. Daarnaast verzorgt het ook technische opleidingen en trainingen voor klanten, distributeurs en techniekdocenten.
Lees verder