Vanwege de groei van de wereldbevolking en stijgende welvaart, zal de wereldwijde vraag naar vlees verdubbelen in 2050. Hier zullen we niet aan kunnen voldoen. Daarom moeten we op zoek naar vleesvervangende producten waarbij het ook voor een vleeseter laagdrempeliger wordt om om te schakelen naar vleesvervangende product. Daarom heeft Wageningen UR een nieuwe technologie ontwikkeld. Deze nieuwste innovatie is ‘Shear Cell’ technologie.
Deze vleesvervanger heeft dezelfde ‘look’, smaak en structuur als echt vlees en kan ook op dezelfde manier bereid worden. Door het toepassen van verschillende ingrediënten, kunnen verschillende structuren en ‘bites’ gerealiseerd worden.
Naast het feit dat er op dit moment al een aantal proefopstellingen zijn gemaakt, is Wageningen UR nu op zoek naar een machinebouwer die samen met hun een machine kan ontwikkelen die dit proces verder kan professionaliseren.
Meer informatie is te krijgen via:
Wageningen UR Food & Biobased Research, Marjolein van der Glas
Vorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verderIn het kader van de samenwerking tussen de branches GMV, DMFI en Machevo nodigen wij de leden van deze drie verenigingen uit op 22 oktober 2024 voor een gezamenlijk bedrijfsbezoek aan GMV-lid Marel.
Lees verderHet doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verder