Machinebouwer gezocht voor shear cell technologie

2015, 01 december

1 minuut lezen

Vanwege de groei van de wereldbevolking en stijgende welvaart, zal de wereldwijde vraag naar vlees verdubbelen in 2050. Hier zullen we niet aan kunnen voldoen. Daarom moeten we op zoek naar vleesvervangende producten waarbij het ook voor een vleeseter laagdrempeliger wordt om om te schakelen naar vleesvervangende product. Daarom heeft Wageningen UR een nieuwe technologie ontwikkeld.  Deze nieuwste innovatie is ‘Shear Cell’ technologie.

Deze vleesvervanger heeft dezelfde ‘look’,  smaak en structuur als echt vlees en kan ook op dezelfde manier bereid worden. Door het toepassen van verschillende ingrediënten, kunnen verschillende structuren en ‘bites’ gerealiseerd worden.

Naast het feit dat er op dit moment al een aantal proefopstellingen zijn gemaakt, is Wageningen UR nu op zoek naar een machinebouwer die samen met hun een machine kan ontwikkelen die dit proces verder kan professionaliseren.

Meer informatie is te krijgen via:

Wageningen UR Food & Biobased Research, Marjolein van der Glas

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder