Lever input aan het businessplan ISO/TC 326!

GMV

2021, 03 mei

2 minuten lezen

De verscheidenheid aan voedselproducten is toegenomen. Door de jaren heen zijn machines, sterk geautomatiseerde apparaten en systeemcomponenten om verwerking mogelijk te maken steeds complexer geworden. Het wordt daarom steeds belangrijker om op het gebied van normering te focussen op complete systemen in plaats van alleen enkele machines.

Oprichting ISO / TC 326

Om op deze ontwikkelingen in te kunnen spelen en te zorgen voor veilig- en duurzaam geproduceerd voedsel op internationaal niveau is de ISO/TC 326 eind 2019 opgericht. In 2018 is vanuit GMV besloten deze oprichting te ondersteunen. Veel GMV-leden opereren buiten de Europese grenzen waardoor normen bij voorkeur een globale acceptatie moeten krijgen in plaats van in de beperkte EU. Dankzij de bijdrage van GMV(-leden), FME en Metaalunie nemen wij nu als ‘participation member’ deel aan deze internationale normvorming commissies. Duitsland voert vanuit de DIN het secretariaat van deze ISO/TC.  Deelnemers zijn o.a. USA, China en Japan. Een Nederlandse expertgroep is opgericht om de belangen en bijdrage vanuit de Nederlandse machinebouwers mee te nemen tijdens deze meetings. Naast deelname vanuit individuele bedrijven en DMFI neemt Hans Weber, met jarenlange ervaring bij de NEN en in de normalisatie, namens GMV deel aan deze expertgroep.

Businessplan

Op dit moment wordt een businessplan opgesteld om de doelen, structuur en afbakening van deze ISO/TC 326 verder vorm te geven. Missen we nog sectoren of bepaalde aansluiting met de Sustainable Development Goals? En wat zou volgens jou prioriteit moeten hebben?

Leden van de GMV kunnen via een mini-enquête (3 vragen) input leveren  aan dit strategische plan voor uiterlijk 18 mei 12.00uur.

 

 

 

 

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder