In de discussiebijeenkomsten die GMV afgelopen maanden met HAS en Avans heeft gevoerd kwam het ook weer naar voren: er zijn technici nodig. Het gaat om mensen die machines kunnen ontwikkelen, bouwen en onderhouden in de levensmiddelen industrie. Doordat de machines gebruikt worden voor het verwerken van voeding, brengt dit specifieke kennis met zich mee, naast de technologie.
Ook door FNLI is dit bevestigd in een visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’. GMV heeft inmiddels de samenwerking opgezocht Arry Verhage, vanaf 1 januari directeur SOL (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) en deelnemer in de Taskforce Human Capital Agenda om de krachten te bundelen.
GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.
Lees verderHoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken.
Lees verderEr is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben?
Lees verder