Levensmiddelen industrie heeft dringend technici nodig

2015, 01 december

1 minuut lezen

In de discussiebijeenkomsten die GMV afgelopen maanden met HAS en Avans heeft gevoerd kwam het ook weer naar voren: er zijn technici nodig. Het gaat om mensen die machines kunnen ontwikkelen, bouwen en onderhouden in de levensmiddelen industrie. Doordat de machines gebruikt worden voor het verwerken van voeding, brengt dit specifieke kennis met zich mee, naast de technologie.

Ook door FNLI is dit bevestigd in een visiedocument ‘Leren en werken, werken en leren’. GMV heeft inmiddels de samenwerking opgezocht Arry Verhage, vanaf 1 januari directeur SOL (Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie) en deelnemer in de Taskforce Human Capital Agenda om de krachten te bundelen.

 

Meer nieuws

Ontdek hoe handelsmissies bedrijven helpen de wereld te veroveren! Uit onderzoek van het CBS blijkt dat deelname aan handelsmissies de kans vergroot dat bedrijven gaan handelen met of investeren in het bezochte land.

Lees verder
GMV
Nieuws

05/05/2024

1 minuut lezen

26 juni | GMP in de voedingsmiddelen industrie, Nieuwegein

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op 18 & 19 juni 2024 zal Food Waste Free United (met belangrijke partners) de internationale conferentie 'Op weg naar halvering van voedselverspilling in Europa' organiseren bij CHV Noordkade Veghel.

Lees verder