Leerlingen Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy Chicago on tour langs Nederlandse tuinbouwbedrijven

2015, 03 juni

2 minuten lezen

Koninklijk paar te midden van Studenten Gwendolyn Brooks Preparatory AcademyLeerlingen van het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy in Chicago (VS) kregen in het bijzijn van het Koninklijk paar vandaag een studiereis cadeau naar Nederland. Dit gebeurde tijdens de economische missie en het samenvallende bezoek van het Koninklijk Huis aan de VS. Het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy biedt onderwijs aan leerlingen uit een kansarm milieu. De school geeft op inspirerende wijze les aan leerlingen tussen de 11 en 18 jaar. In het onderwijspakket neemt Urban Farming en gezonde voeding een belangrijke plaats in.

De motiverende manier waarop het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy groen onderwijs aanbiedt aan de leerlingen, was voor de ruim tien Nederlandse tuinbouw- en agri bedrijven reden om de school een tour aan te bieden langs de bedrijven en organisaties van de Nederlandse groene Topsectoren.

De leerlingen maken via deze tour kennis met de ontwikkelingen op het gebied van Urban Farming en gezonde voeding in Nederland en het geeft hen een extra stimulans in hun opleidingstraject. De bedrijven omarmden spontaan het initiatief en zien er naar uit de jongeren te ontvangen en voor hen een educatief programma op te stellen.

In de twee Nederlandse topsectoren, gericht op tuinbouw en agrifood, werken bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en overheid samen. Beide sectoren bezochten de afgelopen weken via een economische missie Canada en de VS. Deze missies vielen samen met de bezoeken van het Koninklijk Huis aan beide landen.

Naast aandacht voor samenwerking, stonden ook bijeenkomsten gericht op kennisuitwisseling en bedrijfsbezoeken centraal. Het Gwendolyn Brooks College Preparatory Academy was gastheer voor een groot kennisseminar ‘ Seeding Innovations For Feeding the city Healthier foods’. Bij deze seminar waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aanwezig.

Bedrijven en organisaties die de reis aanbieden zijn:
Agro Business Solutions, 4EverGreen, GreenTech / Amsterdam RAI, Havecon, Naturalis Biodiversity Center in samenwerking met Golden Tulip / Ibis Leiden, Philips Horti LED Solutions, PlantLab, Rijk Zwaan, Scelta Mushrooms, VanDrie Group. Wageningen University & Research, Yespers, Rabobank New York en het Ministerie van Economische Zaken.

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder